II. liga – Cesta Šamorína a Fluminense sa končí, Csutora: V lete, krátko po začiatku sezóny, opustili projekt

Šamorínčania v tejto sezóne skončili v II. lige na 12. mieste.
Šamorínčania v tejto sezóne skončili v II. lige na 12. mieste. (Zdroj: Facebook FC STK Fluminense Šamorín, Autor: Tibor Öry)
Branislav Sarňák|30. máj 2019 o 09:30

ŠAMORÍN (SFZ) – Spolupráca druholigového klubu FC ŠTK 1914 Šamorín a brazílskeho veľkoklubu FC Fluminense končí. Čo bude ďalej s klubom prezradil člen vedenia klubu Norbert Csutora v rozhovore pre klubový web stksamorin.sk.

Csutora je s klubom prepojený už desať rokov. „Tento ročník bol najnáročnejší v rámci môjho pôsobenia v klube. Teraz sa tešíme z toho, že sme si s A-mužstvom na ihrisku vybojovali záchranu v druhej lige, čo sa možno fanúšikom zdá málo, ale len málokto si uvedomuje, ako náročné to bolo. Dnešná druhá liga je neuveriteľne kvalitná a vyrovnaná, stačí malé zaváhanie a ste mimo hry,“ zamyslel sa pre klubové médium.

Klub v posledných rokoch spolupracoval aj s brazílskym Fluminense. Po sezóne 2018/19 však Šamorínčania oznámili, že ich spoločná cesta sa končí. „Vlastne celú túto sezónu sme absolvovali bez podpory Fluminense. Dnes máme v kádri síce štyroch ich hráčov, no to sa týka len priamo výkonov na ihrisku. V júli minulého roka tu bol menovaný zástupca Fluminense, zodpovedný za chod celého klubu, poslednýkrát. Odvtedy komunikácia brazílskej strany klesla na nulu, napriek tomu, že sme na jeseň dvakrát vycestovali, aby sme riešili situáciu. V lete, krátko po začiatku sezóny, opustili projekt prakticky, v januári ho ku koncu sezóny aj právne vypovedali, kvôli katastrofálnej finančnej situácii, v ktorej sa nachádzajú. Napriek tomu, že boli a sú zodpovední za riadenie A-mužstva, neposkytli ani finančné, ani manažérske zabezpečenie. To, že sme od augusta udržali klub nad vodou, dohrali druholigovú súťaž, zachránili sa, a to všetko s tým, že hráčom nedĺžime na výplatách, je len zásluhou pár ľudí, majiteľov a krízového vedenia, ktoré rýchlo zareagovalo na stav, v ktorom nás partner zanechal,“ prezradil Csutora.

(Autor: SFZ)

Čo bude nasledovať pre klub z juhu Slovenska teraz? „Spolupráca oficiálne končí v lete. Vedenie už niekoľko týždňov či mesiacov usilovne hľadá partnera, ktorý by mohol pomôcť k udržaniu druhej ligy seniorov v Šamoríne. Veríme, že niekoho nájdeme a v lete odštartujeme druhú ligu, lebo aj táto sezóna je dôkazom toho, že to vieme robiť a robiť dobre, aj v sťažených podmienkach. Ale nie je to len o A mužstve. My máme naštartované procesy v mládeži,“ konštatoval člen vedenia klubu.

Csutora (druhý zľava) na stretnutí druholigových tímov.
Csutora (druhý zľava) na stretnutí druholigových tímov. (Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Cesta Šamorína a Fluminense sa končí, Csutora: V lete, krátko po začiatku sezóny, opustili projekt