II. liga – Čomu sa venujú Šamorínčania? Mezovský ako lekárnik: Niekedy mám iba toľko síl, aby som padol do postele

Branislav Sarňák|30. mar 2020 o 10:30

ŠAMORÍN – V súčasných dňoch, keď má futbal kvôli šíriacemu sa koronavírusu vo svete stopku, sa snaží každý hráč nájsť prácu či aktivitu, ktorá mu vyplní neplánované voľno. Ako trávia chvíle bez tréningov a zápasov futbalisti druholigového FC ŠTK 1914 Šamorín?

Kapitán Vladimír Pončák: Práca z domu a príroda

Vladimír Pončák na túre.
Vladimír Pončák na túre. (Zdroj: stksamorin.sk, Autor: archív vp)

Kapitán Šamorínčanov Vladimír Pončák má každý deň pevný režim. „Cez deň robím z domu, keďže môžem aj takto. Po pracovnej dobe príde na rad fyzická aktivita,“ povedal pre klubový web kapitán šamorínskeho tímu Vladimír Pončák. „Cez víkend sa vyberiem do prírody. Trénujem na čerstvom vzduchu. Prevetrám si hlavu, usporiadam si myšlienky. Chodím na túry,“ priblížil. Čo chýba Pončákovi v týchto dňoch? „Futbal, partia, zápasy, tréningy. No teraz je iná doba. Na prvom mieste je zdravie. Musíme to vydržať. Musíme byť disciplinovaní, dodržať nariadenia. Pre spoluhráčov odkazujem, dávajte si na seba pozor a pome trénovať,“ vyhlásil kapitán.

Péter Nagy trávi čas so psom Bennym

Péter Nagy behá so psom Bennym.
Péter Nagy behá so psom Bennym. (Zdroj: stksamorin.sk, Autor: archív pn)

Stredopoliar Péter Nagy prezradil, ako trávi voľný čas bez ligových zápasov či spoločných tréningov s mužstvom. „Veľmi mi chýba futbal. Tréningy, zápasy, spoluhráči. Bohužiaľ, v súčasnosti nie je toto najdôležitejšie. Na prvom mieste je zdravie. Každý deň dostávame tréningový plán, ktorý plním na sto percent. Okrem toho si chodievam zakopať na miestne futbalové ihrisko a behať. Tam chodí so mnou môj pes Benny. Vzájomne sa ťaháme, núti ma ísť na maximum,“ prezradil pre stksamorin.sk Péter Nagy, ktorý verí, že II. liga bude pokračovať.

Tamás Méry sa venuje štúdiu, tréningom a psovi

Méryho čaká maturita.
Méryho čaká maturita. (Zdroj: stksamorin.sk, Autor: archív tm)

Osemnásťročný zakončovateľ Tamás Méry má veľa aktivít, ako si vyplniť voľný čas. „Síce nemáme tímové tréningy a aj vyučovanie je prerušené, no nenudím sa. Keďže na jar by som mal maturovať, veľa času trávim nad knihami. Maturovať by som mal zo štyroch predmetov - z maďarčiny, zo slovenčiny, z angličtiny a z biológie. Samozrejme, svedomito plním aj denné tréningové dávky. Chodím aj na ihrisko vo Štvrtku na Ostrove a chodím behať s mojim psom Ronym. Verím, že o pár týždňov sa začnú v Pomlé tímové tréningy a aj zápasy,“ povedal pre klubový web Tomi Méry.

Konstantinos Oikonomou: Každý deň mám dvojfázové tréningy

Oikonomou trávi voľný čas na chate.
Oikonomou trávi voľný čas na chate. (Zdroj: stksamorin.sk, Autor: archív ko)

Jednou zo zimných posíl Šamorína je Konstantinos Oikonomou. Kde trávi aktuálny čas? „Po oznámení, že pre koronavírus sú prerušené spoločné tréningy, som sa mohol rozhodnúť kde budem. Kým v Šamoríne by som bol sám, v Maďarsku môžem byť s priateľkou. Sme vo víkendovej chate mojich rodičov. Je tu aj trávnatá plocha, takže môžem si vybrať aj loptu. Každý deň mám dvojfázové tréningy. Do bodky plním predpísané úlohy a vždy pridám niečo navyše,“ vravel Oikonomou. Počas ďalších voľných chvíľ študuje slovenský jazyk. „Bolo to tak už v Šamoríne a teraz pokračujem v lekciách,“ prezradil 24-ročný stopér. „Náš vedúci Roli poslal, ako skvelo vyzerá naše ihrisko v Pomlé. Bohužiaľ, teraz nemôžeme na ňom hrať. Teraz je najdôležitejšie zdravie. Nech každý si dáva na seba, ako aj na ostatných pozor. Verím, že o pár týždňov sa stretneme v Šamoríne,“ povedal pre stksamorin.sk Oikonomou.

Vladimír Fuják: Keď nepracujem na počítači, pomáham na rodinnej farme

Domáce pracovisko Vladimíra Fujáka.
Domáce pracovisko Vladimíra Fujáka. (Zdroj: stksamorin.sk, Autor: archív vf)

Obranca Šamorína Vladimír Fuják nemá na nudu čas. „Som u rodičov na Kysuciach. Tri dni v týždni pracujem z domu. Keď nepracujem na počítači, pomáham na rodinnej farme, kde je práce vždy dosť. V čase voľna chodím na prechádzky do lesa a samozrejme individuálne trénujem. Pracujem v advokátskej kancelárii, ktorá, okrem iného, prevádzkuje tri portály zamerané na neziskový sektor. Momentálne sa tak snažíme pomáhať tým, že poskytujeme najmä právne poradenstvo v rámci mimoriadnej situácie, ktorej všetci čelíme,“ uvidel Fuják pre stránku šamorínskeho klubu.

Ľubomír Mezovský: Som zodpovedný za lekáreň


Mezovský (vpredu) má na starosti lekáreň v Dunajskej Strede.
Mezovský (vpredu) má na starosti lekáreň v Dunajskej Strede. (Zdroj: stksamorin.sk, Autor: Tibor Őry)

Civilné povolanie dáva poriadne zabrať Ľubomírovi Mezovskému, ktorý háji farby ŠTK už od roku 2009. „Od pána trénera Blaháča dostávame každý deň individuálny plán. Niekedy je to jednofázový tréning, no sú dni, keď máme dvojfázový. Priznávam sa, veľmi rád by som absolvoval všetky cvičenia, no niekedy mám iba toľko síl, aby som večer padol od únavy do postele,“ povedal pre klubovú stránku Mezovský, ktorý je lekárnik. „Som zodpovedný za lekáreň pred dunajskostredskou nemocnicou a zásobujem liekmi aj samotnú nemocnicu. Nemocnica je dobre zásobená. Horšie je to s lekárňou. Chýbajú nám lieky, pomôcky, ochranné prostriedky. Na sklade sú, no nestíhajú distribučné spoločnosti. Máme veľké sklzy. Aj my v lekárni máme iba základné ochranné prostriedky. Bohužiaľ, nemôžeme maximálne uspokojiť potrebu ľudí. Väčšina to chápe, dodržujú predpisy, no nájdu sa aj iní… Prosím ľudí, aby dodržali nariadenia predstaviteľov štátu. Najviac lekárom a lekárnikom pomôžu tak, že zostanú doma. Držte nám palce. Verím, že spolu to zvládneme,“ vyhlásil Mezovský.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Čomu sa venujú Šamorínčania? Mezovský ako lekárnik: Niekedy mám iba toľko síl, aby som padol do postele