II. liga – Ďalšia štvorica tímov sa po víkende zachránila

Žilinčania oslavujú tri body.
Žilinčania oslavujú tri body. (Zdroj: mskzilina.sk, Autor: mskzilina.sk)
Branislav Sarňák|14. máj 2019 o 10:45

BRATISLAVA (SFZ) – Hráči Banskej Bystrice, Bardejova, rezervy MŠK Žilina a Šamorína si vydýchli! Tieto tímy si po víťazstvách počas uplynulého víkendu zabezpečili druholigovú príslušnosť aj v ďalšej sezóne 2019/20.

Banskobystričanom pomohla k záchrane okrem ich výsledkov v jarnej časti aj remíza Lokomotívy Košice s Trebišovom. Bol to otváraci zápas 28. kola, ktorý sa hral v piatok. Hráči Dukly tak na sobotné stretnutie proti Dubnici nad Váhom nastupovali bez tlaku z vypadnutia. „V klube sme si mysleli, že sa budeme byť o záchranu až do spoledného zápasu, ale napokon sme sa zachránili už tri kolá pred koncom. Výrazne sme k zotrvaniu v II. lige nakročili počas jari, v ktorej sme ťahali šnúru deviatich stretnutí bez prehry. Všetci sme šťastní, že sa nám podarilo zachrániť sa,“ povedal pre futbalnet.sk Stanislav Varga. V posledných dvoch kolách jeho zverenci nastúpia proti Lipanom a Prešovu. Tieto tímy sú už istými zostupujúcimi.

Tréner Bardejova Berta: Záchrana je pre nás holý fakt

Bardejovčania záchranu v II. lige spečatili po výhre 2:1 v Skalici. „Pre futbalovú verejnosť je táto naša výhra možno prekvapivá. Skaličania majú totiž kvalitné mužstvo, ale my sme na zápas zvolili inú taktiku, hrali sme defenzívnejšie, neotvárali sme krídla a spoliehali sme sa na naše protiútoky. V prvom polčase sme dali dva góly, domáci po prestávke stiahli náš náskok, ale nevyrovnali. Záchrana je pre nás holý fakt. Čakajú nás ešte dve kolá. Budú to rozdielne zápasy. Najskôr hráme s Popradom, ktorý bobjuje o postup a potom nastúpime proti Lokomotíve Košice, ktorá bojuje o záchranu. V týchto stretnutiach chceme potvrdiť naše výsledky z jarnej časti, keby sa brala do úvahy len tá, tak sme vysoko,“ vravel pre futbalnet.sk tréner Partizána Roman Berta.

(Autor: SFZ)

Tréner Žiliny Konečný: Je to úľava, fantastický pocit

Žilinčania si účasť v druhej najvyššej súťaži zabezprečili po výhre 3:1 nad vedúcim FK Pohronie. „Myslím si, že sme boli lepším tímom. Súper bol nebezpečný z protiútoku a štandardiek, čo má nabudované a vedeli sme o tom. O tom bola aj naša príprava na zápas, súper nás z jednej potrestal, no napokon sme stretnutie v početnej výhode strhli na svoju stranu. Mal som z chalanov dobrý pocit, naozaj chceli a všetci išli spoločne za víťazstvom, ktoré pre nás definitívne znamená záchranu. Je to veľká úľava, fantastický pocit, pretože sme ako klub urobili pre záchranu všetko. Aj vo zvyšných kolách pôjdeme naplno, určite dostanú priestor aj ďalší hráči z Akadémie MŠK,“ vravel pre mskzilina.sk Slavomír Konečný. Jeho zverencov čakajú do konca sezóny ešte stretnutia na pôde Slavoja Trebišov a v poslednom kole doma privítajú Liptovský Mikuláš.

Tréner Šamorína Alagič: Cieľ číslo jeden sme splnili

Šamorínčania sa definítivne zachránili v II. lige vďaka víťazstvu 3:1 na pôde Odevy Lipany. „Sme samozrejme veľmi radi, že sme zápas vyhrali, sňalo to z nás hrozbu vypadnutia. Hoci sme sa na jar neocitli medzi štyrmi poslednými, v tejto súťaži bola ohrozená aj viac ako polovica tímov. Cieľ číslo jeden sme splnili, do zvyšných dvoch zápasov ideme s cieľom vyhrať, aby sme sa čo najviac posunuli v tabuľke,“ povedal kouč Šamorínčanov Sanjin Alagič pre klubovú stránku. V ďalších dvoch kolách nastúpia Šamorínčania proti Interu Bratislava a Pohroniu.


zdroj foto: mskzilina.sk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Ďalšia štvorica tímov sa po víkende zachránila