II. liga – David Strelec po návrate na trávniky s gólom za rezervu Slovana: Takto som si to predstavoval

Branislav Sarňák|12. mar 2020 o 10:15

BRATISLAVA – Od 15. októbra 2019 do 8. marca 2020 trvala vynútená pauza zakončovateľa Slovana Bratislava a reprezentácie do 21 rokov Davida Strelca. Stopku mu vystavila zlomená holenná kosť v ľavej nohe, ku ktorej prišiel počas kvalifikačného zápasu s Francúzmi. Mladý útočník je však po zranení späť a dal o sebe vedieť najlepším možným spôsobom, keď za rezervu Slovana proti Liptovskému Mikulášu rozvlnil sieť.

David Strelec sa nešťastne zranil minulý rok v októbri. V kvalifikačnom stretnutí proti Francúzom strelil gól, nastrelil žrď a v 51. minúte ho musel vtedajší kouč sokolíkov Adrian Guľa vynútene striedať. „Ako som skákal do jedného zo súbojov, dopadal som akoby na päty. Myslel som si, že mi praskol chránič, ale potom ma to bolelo o niečo viac. Ruplo mi aj v členku. Nevedel som presne, čo sa deje, musel som ísť dole,“ opísal David Strelec pre futbalsfz.sk okamih zranenia. 


Okamih, keď David Strelec po zranení odchádza z ihriska.
Okamih, keď David Strelec po zranení odchádza z ihriska. (Zdroj: Futbalnet.TV, Autor: Futbalnet.TV)

Momentálne na dlhú pauzu bez súťažného zápasu už nemyslí. „Je to za mnou a som šťastný, že môžem hrať futbal, trénovať, prihrávať a strieľať góly. Na každom tréningu sa snažím robiť maximum, aby som sa opäť dostal do formy a bol platný pre Slovan,“ vyhlásil „Strelo“ pre skslovan.com po úspešnom návrate na trávniky.

V II. lige proti Liptovskému Mikulášu odohral 85. minút. „Hrali sa mi vcelku dobre. Zo začiatku som mal mierne ťažkosti, no postupne som sa dostal do tempa. Samozrejme, cítil som herný výpadok. Už tri týždne trénujem naplno a bez obmedzení, no tréning a zápas sú dve rozdielne veci. Preto som ešte nejaké veci v zápase neurobil tak ako by som chcel, no verím, že s každým ďalším tréningom to bude len lepšie,“ povedal odchovanec belasých.

(Autor: SFZ)

Návrat po zranení si ochutil aj gólom, ktorým proti Liptákom v 56. minúte vyrovnal na 1:1. „Išiel som pred vysokého hráča, ktorého mal súper v strede päťky. Marek Rigo mi z rohu poslal výborný center a hlavou som loptu usmernil do siete. Takýto návrat do hry som si predstavoval (úsmev). Vždy však chcem dosiahnuť viac a som na seba náročný. Dal som vyrovnávajúci gól, čo ma teší, no nevyužil som ďalšie dobré príležitosti, čo chcem do budúcna samozrejme zlepšiť,“ konštatoval Strelec, ktorý sa na záver poďakoval fanúšikom, že na neho počas ťažkého obdobia nezabudli. „Viackrát sa mi stalo, že ma na ulici zastavili ľudia a popriali mi zdravie a skorý návrat na ihrisko. Je príjemné cítiť podporu od fanúšikov. Veľmi pekne im ďakujem a verím, že im spolu s celým tímom pripravíme ďalšie pekné chvíle,“ vravel pre klubový web David Strelec.

Zostrih zápasu ŠK Slovan Bratislava B - MFK Tatran Liptovský Mikuláš (gól Strelca od 50 sekundy)

Ďalšie zostrihy 18. kola nájdete na: II. liga – V siedmich zápasoch 18. kola padlo trinásť gólov. Pozrite si zostrihy!

Na ďalšie zápasy II. ligy si budú musieť hráči a fanúšikovia počkať, keďže 19. a 20. kolo je odložené. „SFZ rešpektuje všetky opatrenia, už prijaté štátnymi orgánmi a inštitúciami. Zápasy súťaží, riadených SFZ – teda II. liga muži, I. liga starší a mladší dorast (U19, U17, U16), II. liga starší a mladší dorast skupiny západ a východ (U19, U17), I. liga starší a mladší žiaci, skupiny východ, stred, západ (U15, U14, U13, U12), prvé zápasy semifinále Slovenského pohára žien - plánované od 13. až do. 22. marca 2020, odkladá na neurčito,“ píše sa v stanovisku SFZ.

Celé stanovsiko nájdete na: AKTUALIZOVANÉ STANOVISKO SFZ k situácii v súvislosti so šírením koronavírusu na Slovensku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – David Strelec po návrate na trávniky s gólom za rezervu Slovana: Takto som si to predstavoval