II. liga – Do novej sezóny sa prihlásilo pätnásť mužstiev

(Zdroj: Facebook FK Poprad, Autor: FK Poprad)
Branislav Sarňák|28. jún 2020 o 08:30

BRATISLAVA (SFZ) – V piatok o 23.59 h uplynul klubom čas pre podanie prihlášky do súťažného ročníka 2020/21 II. ligy. Do nasledujúcej sezóny sa prihlásilo pätnásť mužstiev. Z tímov, ktoré tvorili druholigový pelotón v aktuálnom ročníku, sa neprihlásil MFK Ružomberok B.

MFK Dukla Banská Bystrica, FK Dubnica nad Váhom, MFK Skalica, FK Poprad, MŠK Žilina B, FK Železiarne Podbrezová, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, MŠK Púchov, FC Košice, Partizán Bardejov BŠK, FC ŠTK 1914 Šamorín, KFC Komárno, FC Petržalka, ŠK Slovan Bratislava B a Slavoj Trebišov. To je menoslov mužstiev, ktoré sa do polnoci z piatku na sobotu prihlásili do druhej najvyššej súťaže. Banskobystričania, Dubničania, Komárňania, Petržalčania a Popradčania však zatiaľ dostali len podmienečnú licenciu. Tieto kluby musia do 15. júla 2020 predložiť účtovnú závierku za finančný rok 2019, prípadne správu audítora. V prípade nesplnenia tejto povinnosti, začne licenčná komisia konanie o odobraní udelenej licencie a akceptovaná nebude prihláška klubu do súťažného ročníka 2020/2021.

Samozrejme, v prípade víťazstva klubu z II. ligy v barážovom dvojzápase o postup do Fortuna ligy, nastane v danom menoslove zmena. „Na jednej strane vláde s počtom prihlásených spokojnosť, lebo kluby avizovali rôzne ťažkosti. Na druhej strane som nespokojný s tým, že sa neprihlásil Ružomberok B. Počas týždňa sa týmto problémom budeme zaoberať. Je to už tretia sezóna, pred ktorou musíme riešiť počet účastníkov,“ povedal predseda komisie pre riadenie II. ligy Miroslav Richtárik. Nový ročník II. ligy odštartuje 1. augusta 2020.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Do novej sezóny sa prihlásilo pätnásť mužstiev