II. liga - Fanúšik Petržalky má veľký sen, deväťročný Erik chce otvoriť Sieň slávy

(Zdroj: fcpetrzalka.sk)
Branislav Sarňák|19. dec 2018 o 14:00

zdroj: fcpetrzalka.sk

BRATISLAVA (zdroj: fcpetrzalka.sk) - Má deväť rokov a žije si vo svojom bielo-čiernom svete. Spolu s otcom a rodinkou navštevuje zápasy FC Petržalka doma či vonku a zbiera vzácne artefakty od hráčov. Keby si niektorí z nich zabudol pred zápasom kopačky, nič sa nedeje, z toho množstva, ktoré má doma Erik Valla, by si určite vybral. 

Podpísané kopačky, mikiny, lopta, kraťasy. To nie je výbava kustóda petržalského tímu, ale zozbierané suveníry Erika. Po zápase posledného jesenného kola tejto sezóny v Žiline (0:5) pribudol do zbierky prvý vysnívaný dres! Je za ním veľké futbalové srdce generálneho manažéra Andreja Kalinu, ktorý sa činil hneď po záverečnom hvizde. Kalina sa opýtal: „Originálny dres od nejakého hráča už máš?“ Erik odpovedal, „nie, taký ešte nie.“ Potom nabrali veci rýchly spád. „A od ktorého hráča by si chcel? Odpoveď bola jednoznačná: „Od Fera Ládyho!“ zažiarili mladému fanúšikovi oči. Nasledoval telefonát do kabíny a o pár minút priniesol asistent trénera Dominik Tóth mladému fanúšikovi vysnívaný dres. Úžasné gesto Andreja Kalinu. Spolu s Ferkom Ládym pripravili pre Erika zážitok, na ktorý nikdy nezabudne.

Erik sa teší z prvého petržalského dresu.
Erik sa teší z prvého petržalského dresu. (Zdroj: fcpetrzalka.sk)

Jeho zberateľské ambície sú jasné. „Zbieram od hráčov suveníry a raz by som chcel urobiť Sieň slávy FC Petržalka,“ hovorí pre klubový web o svojich veľkých plánoch Erik Valla. „Doma mám kopačky od Bora Turčáka, Alexa Ivána, Erika Prekopa a ďalších hráčov. Je tam tiež podpísaná lopta, brankárske rukavice, ale aj mikiny, kraťasy,“ hovorí s rozžiarenými očami Erik a jeho otec Stanislav dopĺňa: „Tento klub je naša vášeň. Možno v budúcnosti, v spolupráci s vedením klubu, sa nám raz naozaj podarí niečo ako Sieň slávy zrealizovať. Aj keď, to je ešte ďaleko. Tešíme sa z každého zápasu. Bez ohľadu na výsledok. S výnimkou toho prvého, na ihrisku Lokomotívy, sme boli na všetkých ostatných,“ hovorí otec, ktorý bol v slávnych časoch petržalského futbalu pri výhre v Lige majstrov v Porte. „Pracoval som vtedy na letisku, mal som k dispozícii letenky zadarmo, bol to zážitok na celý život.“

Erik má doma viacero vzácnych kúskov.
Erik má doma viacero vzácnych kúskov. (Zdroj: fcpetrzalka.sk)

Na veľké zápasy v európskych pohároch si bude musieť syn Erik ešte počkať, ale už teraz prežíva zápasy nášho mužstva ako tie „veľké“ a v podobe suvenírov mapuje jednu z najcennejších a najkrajších etáp nášho klubu. Nakoniec, na otázku, prečo práve Fero Lády je jeho najobľúbenejší hráč, odpovedá: „Dal najviac gólov v 3. lige a pomohol nám k postupu o súťaž vyššie.“ Kiežby pribúdali do vitríny FC Petržalka ďalšie postupové trofeje a do zbierky Erika Vallu ďalšie cenné artefakty a suveníry!

Erik má doma viacero vzácnych kúskov.
Erik má doma viacero vzácnych kúskov. (Zdroj: fcpetrzalka.sk)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga - Fanúšik Petržalky má veľký sen, deväťročný Erik chce otvoriť Sieň slávy