II. liga – Hodnotenia trénerov po 3. kole Skupiny o postup do Fortuna ligy

Branislav Sarňák|30. jún 2020 o 09:00

BRATISLAVA (SFZ) – V Skupine o postup do Fortuna ligy sa odohrali už tri kolá. Naposledy potvrdili domáce mužstvá - „môj dom, môj hrad“, alebo lepšie povedané „moje ihrisko, môj hrad“. Z troch bodov sa tešili Podbrezovčania, Dubničania a aj Banskobystričania, ktorí našli prechodný domov vo Zvolene. Ako videli stretnutia 3. kola tréneri?

Podbrezovčania si po reštarte súťaže pripísali prvý triumf, keď po remízach s Banskou Bystricou a Dubnicou zdolali rezervu Žiliny 3:0. Pre Železiarov to bol zároveň posledný duel v tejto sezóne. „Myslím si, že to bol z našej strany slušný výkon. Na druhej strane treba povedať, že sme hrali proti veľmi mladému mužstvu. Aj keď vo Zvolene s Bystricou to bol z našej strany takisto slušný výkon, tak dnešný výkon sme potvrdili aj výsledkovo. Vytvorili sme si šance, ale samozrejme nemôžeme sa uspokojiť. Stále je na čom pracovať. Potrebujeme to mužstvo posunúť ešte ďalej. Zatiaľ však s obdobím, ktoré tu pôsobíme, môžeme byť spokojní,“ povedal pre zpfutbal.sk tréner Podbrezovej Vladimír Cifranič.

Pre mladých šošonov to bola naopak premiéra po reštarte súťaže. „Veľmi cenná skúsenosť, keďže naši mladí sa stretli v majstrovskom zápase s kvalitným súperom, navyše viacerí prvýkrát vôbec v II. lige. Tieto zápasy budú pre nás do budúcnosti potrebné. Samotný duel ukázal, že nám chýbal väčší pokoj na lopte, aby sme boli nebezpečnejší dopredu. V prvom polčase nám príliš nevychádzal zámer s hracím systémom, po zmene strán sme to zmenili, mali sme to v zálohe. S viacerými hráčmi, ktorí nastúpili premiérovo, prišli náznaky šancí, ale žiadnu akciu sme nedotiahli. Chcel by som sa poďakovať za prístup i výkon. Ideme ďalej. Verím, že budúci zápas budeme znova lepší,“ vravel pre mskzilina.sk kouč MŠK Žilina B Peter Černák.

Banskobystričania privítali vo Zvolene v šlágri kola hráčov Skalice, ktorých zdolali 2:0. Všetko podstatné sa odohralo v druhom polčase, keď za domácich skórovali Laksik s Polievkom. Dukla je aj naďalej na prvom mieste tabuľky. „Pre nás to bol veľmi ťažký zápas, Skalica má kvalitné mužstvo, útočníkov má fyzicky zdatných, je problém vyhrávať hlavičkové súboje. Je vidieť, že tlak na nás je obrovský, som však rád, že hráči idú dokonca,“ konštatoval po stretnutí šéf lavičky Banskej Bystrice Stanislav Varga

Ako videl zápas jeho náprotivok Jozef Kostelník? „Bystrica ukázala kvalitu. Chceli sme jej zápas znepríjemniť, v prvom polčase sa nám to darilo. Potom sme dostali dva lacné góly. Po korone to bol náš druhý zápas, tvoríme nové mužstvo, chlapcom ešte chýba herná prax,“ uviedol Kostelník.

Dubničania si v sobotu proti Popradu pripísali víťazstvo 2:1. Cesta k trom bodom však viedla cez otočenie nepriaznivého vývoja zápasu. Popradčania sa ujali vedenia 1:0 už v 2. min, domáci však stav v záverečnej fáze stretnutia, keď sa v 79. min presadil Dávidík a o desať minút neskôr aj Párkaň. „Každá prehra mrzí. Nie som spokojný s výsledok, ale s výkonom áno. Po domácej prehre s Banskou Bystricou (0:7) bolo ťažké dať mužstvo dokopy, chlapci však ukázali, že sa môžu rozvíjať a môžu z nich vyrásť dobrí futbalisti. Vedeli sme, že nemôžeme podať taký naivný výkon ako v prvom polčase proti Dukle,“ povedal tréner Popradu Jaroslav Belejčák

Zápas s Popradom hodnotil miesto hlavného trénera Dubnice Petra Jakuša, ktorý videl červenú kartu v závere stretnutia, jeho asistent Peter Gergely. „Dostali sme lacný gól a to ovplyvnilo ďalší vývoj, znervózneli sme, nevedeli sme sa dostať do tempa a nemali sme ani žiadne gólové šance. Som rád, že mužstvo ukázalo charakter a šlo do konca za víťazstvom. Som rád, že sme vyhrali,“ konštatoval Gergely.

Program 4. kola

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Hodnotenia trénerov po 3. kole Skupiny o postup do Fortuna ligy