II. liga – Hodnotenie jesennej časti – II. časť, športový manažér Liptovského Mikuláša Papaj: Mrzia straty bodov v domácom prostredí

Branislav Sarňák|4. dec 2019 o 16:00

BRATISLAVA (SFZ) – Druholigové tímy odohrali porciu 17 zápasov jesennej časti II. ligy súťažného ročníka 2019/20. Prinášame vám druhú časť hodnotení trénerov a zástupcov klubov.

Liptovskomikulášania obsadili po jesennej časti súťažného ročníka 2019/20 6. miesto, keď počas 17 kôl nazbierali 26 bodov. „S jesennou časťou sezóny vládne v klube viac-menej spokojnosť, hlavne s herným prejavom mužstva v prevažnej väčšine zápasov. Mrzia hlavne straty bodov v domácom prostredí v úvode sezóny a nevyrovnanosť výkonov počas jesennej časti,“ povedal pre futbalnet.sk športový riaditeľ Tatrana Ján Papaj.

V zápasoch Liptákov padalo veľké množstvo gólov. Napríklad 0:4 prehrali s Podbrezovou, 1:3 s Dubnicou či 3:4 s Petržalkou. Gólové hody boli aj pri ich triumfoch 5:2 nad rezervou Ružomberka, 3:1 nad Bardejovom či 4:1 nad Komárnom. Aký bol však pre Papaja najlepší moment jesene? „Bolo to vysoké víťazstvo v Ružomberku, kde sme strelili päť gólov a z toho Marek Bobček zaznamenal hetrik za deväť minút,“ zaspomínal si niekdajší futbalista.

Liptovskomikulášania vedia, že na jar ich nečaká nič ľahké a majú pred sebou viacero úloh. „Jarná časť bude nesmierne náročná, čo naznačuje aj tabuľka, ktorá je veľmi vyrovnaná. Našim cieľom je pohybovať sa vo vrchnej polovici tabuľky, stabilizácia výkonov a zlepšiť defenzívu celého mužstva,“ zakončil Papaj.

Poljovka: Potešil nás každý gól a každé víťazstvo

(Zdroj: zpfutbal.sk, Autor: FK Železiarne Podbrezová)

Podbrezovčania po tom, ako sa stali nováčikom II. ligy po vypadnutí z Fortuna ligy, ukončili polsezónu na 7. mieste. „Nenapĺňa to očakávania. Cieľ klubu bol čo najrýchlejší návrat do najvyššej súťaže, čo sa zatiaľ nedeje, odstup od čela tabuľky je výrazný,“ povedal pre futbalnet.sk asistent trénera Martin Poljovka. Ten s hlavným koučom Jozefom Moresom prišiel k mužstvu po 6. kole, keď vystriedali Vladimíra Veselého. „Pred tým som II. ligu nemal podrobne zmapovanú, sledoval som viac najvyššiu súťaž. Teraz to viem porovnať a II. liga je súbojovejšia, zápasy viac rozhodujú štandardné situácie, nehrá sa natoľko kultivovaný futbal,“ vravel bývalý futbalista.

Poljovka našiel počas anabázy pri tíme aj niekoľko pozitív. „Potešil nás každý gól a každé víťazstvo. Odohrali sme niekoľko dobrých domácich zápasov, horšie to bolo na ihriskách súperov,“ konštatoval. 

Čo očakávajú Podbrezovčania od jarnej časti? „Berieme to ako izolovanú súťaž, po jej konci chceme byť čo najvyššie. Chceme vyhrať čo najviac zápasov. Ak by sa vyskytla šanca na baráž, tak by sme sa jej chceli chytiť,“ zakončil Poljovka.

Cifranič: Po adaptácii z III. na II. ligu sme podávali aj dobré výkony

Vladimír Cifranič v minulosti viedol AS Trenčín.
Vladimír Cifranič v minulosti viedol AS Trenčín. (Zdroj: TASR, Autor: Pavel Neubauer)

Púchovčania, nováčikovia II. ligy, prezimujú na 10. mieste tabuľky. „Jeseň bola pre nás zaujímavá, mali sme ťažší začiatok. Prvú výhru sme zaknihovali až v 7. kole a potiahli sme štvorzápasovú šnúru víťazstiev. Po adaptácii z III. na II. ligu sme podávali aj dobré výkony. Začali nám pomaly fungovať niektoré veci, ktoré úplne nešli. Celkovo som s prvou časťou sezóny spokojný,“ vravel pre futbalsfz.sk tréner nováčika Vladimír Cifranič.

Čo očakáva od kouč od jarnej časti sezóny? „Na jar sa budeme snažiť zopakovať výsledky a výkony z jesene. Bude to náročných trinásť kôl. Tímy majú medzi sebou minimálne bodové rozdiely, boj o záchranu bude tuhý. Ak skončíme do 10. miesta, bude to v poriadku,“ konštatoval Cifranič.

Benko: Hnevajú ma niektoré straty bodov


(Zdroj: Facebook Partizán Bardejov , Autor: Partizán Bardejov/Ahoj Bardejov)

Bardejovčania počas jesene nazbierali 21 bodov za šesť výhier a tri remízy. To im stačí na 11. miesto v tabuľke. „Z pohľadu, aká bola v klube pred sezónou turbulentná situácia, tak som s vývojom spokojný. Hnevajú ma niektoré straty bodov, mohli sme mať o päť bodov viac,“ povedal pre futbalnet.sk tréner Bardejova Branislav Benko. Ten prevzal tím po 2. kole, keď vystriedal Miroslava Janteka. Napriek ťažkému obdobiu našiel lodivod aj svetlé momenty. „Tešilo ma, že aj oslabené mužstvo sa dokázalo zomknúť a vyhecovať sa. Tešia ma výhry s Popradom, Dubnicou, Petržalkou či remíza s Banskou Bystricou. Vysoko si cením aj výhru z úvodu sezóny v Košiciach,“ vymenoval kouč.

Aký je cieľ Partizána do jarnej časti? „Prvoradá je zácharana. Ale je to otázka na vedenie klubu, čo bude chcieť,“ konštatoval Benko.

Baráth: Mali sme veľa zranených hráčov

Bývalý reprezentant Kornel Saláta (vpravo) posilnil počas jesennej časti KFC Komárno.
Bývalý reprezentant Kornel Saláta (vpravo) posilnil počas jesennej časti KFC Komárno. (Zdroj: Facebook KFC Komárno, Autor: KFC Komárno)

Komárňania sú po jeseni tesne nad pásmom zostupu, keď s 20 bodmi sú na 12. priečke. „Počas jesene sme mali veľa zranených hráčov. Nemôžeme byť spokojní s našim umiesnením. Mladí chlapci, ktorým sme dali priestor úplne neukázali potenciál, ktorý v nich je. Pomohol nám príchod Kornela Salátu a jeho skúsenosti,“ uviedol pre futbalnet.sk prezident klubu Juraj Baráth

Napriek nevydareným výsledkom našiel čelný predstaviteľ KFC pozitíva. „Snažili sme sa začleniť do tímu mladých chlapcov. Veríme, že v tomto smere máme najťažšie obdobie za sebou. Po Žiline sme mali druhý najmladší káder v súťaži, chceme budovať tím do budúcnosti,“ konštatoval Baráth a na záver prezradil ciele klubu v jarnej časti: „Samozrejme, chceme sa zachrániť a hrať II. ligu aj naďalej. Celkom nám vyšiel záver jesene, na tom chceme stavať na jar.“

Blaháč: Škoda, že prišla zimná prestávka

(Zdroj: Facebook FC ŠTK 1914 Šamorín, Autor: FC ŠTK 1914 Šamorín)

Šamorínčania sa dlho počas jesene trápili, zmena prišla až po trénerskej rošáde, keď Branislava Sokoliho vystriedal Ján Blaháč. Nový kouč so svojimi zverencami nazbieral v troch kolách deväť bodov a tím prezimuje na 13. mieste. „Šamorínu som začal venovať väčšiu pozornosť, až keď ma zástupcovia klubu oslovili s ponukou na trénovanie. Do vtedy som sledoval II. ligu všeobecne ako bežný fanúšik. Keď som však prišiel do klubu, pozrel som si zápasy Šamorínčanov a nevydarené výsledky hodili za hlavu. Videli sme, že chalani sú učenliví a vedia hrať futbal. Nazbierali sme deväť bodov, s tým som spokojný. Veď niektorí ani nedúfali, že vyhráme všetky tri stretnutia,“ povedal pre futbalnet.sk tréner Ján Blaháč

Čo zmenil nový kouč po príchode k tímu? „Nič špeciálne sme nezačali robiť. Chalanom sme sa snažili dvihnť sebavedomie a trochu zmenili tréningový proces. Impulzom do vydareného záveru jesene bola výhra nad Liptovským Mikulášom. Chlapci odviedli veľa roboty, škoda, že prišla zimná prestávka,“ vravel lodivod.

Aký cieľ majú hráči Šamorína v 13 kolách na jar? „Chceme sa zachrániť, II. liga je kvalitná a my ju chceme hrať aj naďalej. Ďalej sa budeme snažiť dávať priestor mladým hráčom, čiže chceme vychovávať mladých hráčov pre Slovensko. Chceme, aby tréner dvadsaťjednotky mohol čerpať aj z nášho klubu,“ zakončil Blaháč.

Tóth: Celkový pohľad je pre nás sklamaním


(Zdroj: Facebook FC Petržalka, Autor: FC Petržalka)

Petržalčania nezažili jeseň, na ktorú budú radi spomínať. Umiestnenie v zóne zostupu na 14. mieste si neželal nikto. „Celkový pohľad je pre nás sklamaním,“ konštatoval pre futbalent.sk manažér seniorov Dominik Tóth. Napriek náročným 17 kolám našiel Tóth aj pozitíva. „Mali sme skvelý úvod do jesene, keď sme vyhrali prvé tri kolá a boli sme na čele. Ďalej nás tešili aj výkony útočníka Ladislava Almásiho,“ uviedol manažér klubu z hlavného mesta.

Aký je cieľ FC Petržalka do jarnej časti? „Spravíme maximum, aby sme zostali medzi účastníkmi II. ligy. Máme vytipované posily, verím, že dobre zapadnú do tímu a pozdvihnú náš herný prejav. Ciele máme aj s kategóriou U19, ktorá je v II. dorasteneckej lige druhá a chceme s ňou postúpiť do najvyššej súťaže,“ prezradil Tóth.

Rusnák: Nejdeme sa na nič vyhovárať

(Zdroj: Facebook Slavoj Trebišov, Autor: Slavoj Trebišov)

Trebišovčania uzatvárajú druholigový pelotón, keď na jeseň získali 12 bodov. Pre rekonštrukciu štadióna hrali väčšinu domácich zápasov mimo Trebišova, prvý raz sa pred vlastnými fanúšikmi objavili v 15. kole, keď privítali Dubnicu. „Za tým, že sme na poslednom mieste, sa skrýva viacero faktorov. Do súťaže sme sa prihlásili na poslednú chvíľu po tom, ako prihlášku nepodala Lokomotíva Košice. Potom sme v úvode sezóny prebudovali káder a hľadali sme najvhodnejšie zloženie zostavy. Potom je tu aj spomínaný faktor rekonštrukcie. Nejdeme sa však na nič vyhovárať,“ povedal pre futbalnet.sk tréner Slavoja Vladimír Rusnák.

Napriek nelichotivému umiestneniu našiel šéf lavičky východniarov aj pozitívne momenty v úvodnej polovici sezóny. „Teší nás, že herný prejav nebol zlý. Žiaľ, bodový zisk nezodpovedá našim výkonom. Dobrý úsek jesene sme mali v záverečných šiestich kolách, keď sme dva razy vyhrali, tri razy remizovali a prehrali len s vedúcou Banskou Bystricou,“ konštatoval Rusnák. 

Trebišov chce počas jari zachrániť druholigovú príslušnosť. „Tento cieľ bude mať možno osem klubov. My však budeme mať najhošiu štartovaciu pozíciu, keďže sme aktuálne poslední. Naši fanúšikovia sú hladní po dobrom futbale a ten II. liga produkuje. Aj pre ľudí chceme zachrániť túto súťaž,“ zaprial si Rusnák.

(Autor: SFZ)

Tabuľka II. ligy po jesennej časti

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Hodnotenie jesennej časti – II. časť, športový manažér Liptovského Mikuláša Papaj: Mrzia straty bodov v domácom prostredí