II. liga – Horodník posilnil Skalicu: Našiel som tu kvalitné podmienky

Branislav Sarňák|23. júl 2020 o 07:15

SKALICA – Aj Skaličania vystužujú káder pred štartom novej sezóny. Pred ich úvodným stretnutím II. ligy 2020/21 proti FC Petržalka, ktoré je na programe 1. augusta o 19.00 h, sa stal ich prvou posilou Michal Horodník. Ten sa s novým zamestnávateľom dohodol na ročnej spolupráci.

Horodník prichádza na Záhorie z Partizána Bardejov. Z príchodu do Skalice mám veľmi dobrý pocit. Našiel som tu kvalitné podmienky, spoluhráči sú úplne v pohode. Klub funguje, je to tu dobre nastavené. Som rád, že som sem mohol prísť. Už som sa rozprával s trénerom, verím, že sa mi podarí presadiť do základnej zostavy. Osobne sme sa nepoznali, vnímal som ho vždy ako trénera, ktorý viedol súperiaci tím, povedal pre mfkskalica.sk Michal Horodník.

Ofenzívny futbalista má okrem futbalových povinností v novom klube aj iné. Prichádzam do nového prostredia, doteraz som vždy hrával v kluboch na východe. Teraz som prvý raz ďalej od domova, mám to takmer 500 kilometrov. Už som si aj začal hľadať bývanie,“ vravel.

Horodník si prvý raz oblečie skalický dres v prípravnom zápase a zároveň slávnostnom stretnutí proti ŠK Slovan Bratislava v sobotu. Záhoráci týmto duelom oslávia storočnicu klubu. „Hral som proti nemu pohárový zápas, keď sme prehrali 2:5. Myslím si, že Slovan je momentálne najlepší klub na Slovensku a je super, keď si proti nemu môžeme zahrať,“ vyhlásil Horodník.

Čo na nového zverenca hovorí tréner Jozef Kostelník? „Je to ofenzívny futbalista, hrával tiež v druhej lige, videli sme ho vo viacerých zápasoch. Mali sme o ňom dobré referencie, veríme, že bude pre nás platným hráčom,“ konštatoval kouč.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Horodník posilnil Skalicu: Našiel som tu kvalitné podmienky