II. liga - II. časť prehľadu prípravy tímov. Takto trénujú na jar v Žiline, Liptovskom Mikuláši, Podbrezovej a Ružomberku

Branislav Sarňák|21. jan 2020 o 09:00

BRATISLAVA – Do obdobia príprav na jarnú časť sezóny naskočili aj rezerva Žiliny, Liptovský Mikuláš, Podbrezová a Ružomberok. Kluby zvolili prípravy doma, ale aj cesty do zahraničia.

Ružomberčania odohrajú všetky zápasy doma


Ružomberčania majú v pláne počas zimnej prípravy odohrať sedem zápasov a všetky na domácej umelej tráve. „Naša rezerva si počas prípravy na jarnú časť druhej najvyššej súťaže zmeria sily s Bánovou, Považskou Bystricou, Třincom, Spišskou Novou Vsou, Liptovským Hrádkom, Martinom a Oravským Veselým. Ružomberské Béčko odštartuje ligovú jar v nedeľu 8. marca 2020 o 10:30, keď v derby cez kopec privíta na hlavnom ihrisku ružomberského štadióna Duklu Banská Bystrica,“ uvádza sa na stránke mfkruzomberok.sk.

Prehľad prípravných zápasov
25.01. MFK Ružomberok B – TJ Jednota Bánová
01.02. MFK Ružomberok B – MŠK Považská Bystrica
08.02. MFK Ružomberok B – FK Fotbal Třinec
13.02. MFK Ružomberok B – FK Spišská Nová Ves
15.02. MFK Ružomberok B – ŠKM Liptovský Hrádok
21.02. MFK Ružomberok B – MŠK Fomat Martin
28.02. MFK Ružomberok B – TJ Tatran Oravské Veselé

Žilinčania aj s Pečovským

Súčasťou žilinského B-tímu je aj niekdajší slovenský reprezentant Viktor Pečovský.
Súčasťou žilinského B-tímu je aj niekdajší slovenský reprezentant Viktor Pečovský. (Zdroj: mskzilina.sk, Autor: MŠK Žilina)

Do kolotoča zimných príprav naskočil aj B-tím Žiliny. „Zimná príprava bude trvať presne dva mesiace, kým naštartujeme jarnú časť II. ligy. Po voľne sme sa už tešili naspäť medzi chlapcov, prvý tréning sme si aj napriek mrazu užili a už myslíme na to, čo potrebujeme zlepšiť, kam sa môžeme posunúť, ako môžu mladíci ešte rýchlejšie napredovať,“ povedal pre mskzilina.sk tréner šošonov Peter Černák. Pevným členom kádra rezervy tímu spod Dubňa by sa mal stať Viktor Pečovský. „Viktor bol dlhé roky osobnosťou v prvom tíme, takže o jeho dôležitosti pre naše mladé mužstvo nemusíme dlhšie rozprávať. Sme radi za jeho prínos na tréningoch,“ uviedol Černák.

Aj počas tohto obdobia sa nemení nič na žilinskej filozofii. „Nejdeme nič meniť, znova sa budeme držať našich princípov, a to rozvíjanie chalanov a ich čo najlepší prechod do seniorského futbalu. Zapracujeme určite na detailoch, aby sme udržali výkonnosť z jesene a verím, že k tomu pridružíme aj samotné dobré výsledky v lige,“ dodal Černák. Mladých Žilinčanov čaká počas prípravy aj kemp vo Vysokých Tatrách. 

Prehľad prípravných zápasov
18.01. MŠK Žilina B – 1. FC Slovácko B 6:0
25.01. FK Noves Spišská Nová Ves – MŠK Žilina B (Tatranská Lomnica)
01.02. MŠK Žilina B – FK Fotbal Třinec
08.02. MFK Vítkovice – MŠK Žilina B
15.02. SK Sigma Olomouc B – MŠK Žilina B
23.02. MŠK Žilina B – FK Dubnica nad Váhom
29.02. MŠK Žilina B – MFK Dukla Banská Bystrica

Liptovskomikulášania s Kórejcami


Liptovský Mikuláš započal spoluprácu s futbalovou akadémiou zo Soulu.
Liptovský Mikuláš započal spoluprácu s futbalovou akadémiou zo Soulu. (Zdroj: mfktatran.sk, Autor: MFK Tatran Liptovský Mikuláš)

Liptovskomikulášania začali zimnú prípravu bez Lukáča, ktorému sa skončila zmluva a Mareka Bobčeka, ktorému sa skončilo hosťovanie. „Prípravu s A-mužstvom začala trojica hráčov z dorastu Baran, Kováč, Diviš. V priebehu januára budú využívať hráči domáce prostredie, keď budú striedať umelú trávu, posilňovňu a okolité terény. V priebehu februára by malo mužstvo absolvovať herné sústredenie v Turecku, ktoré bolo zabezpečené už v minulom roku a kde by malo odohrať dva prípravné zápasy,“ píše sa na stránke mfktatran.sk.

Počas prípravného obdobia zároveň klub z Liptova potvrdil aj spoluprácu s futbalovou akadémiou zo Soulu. „Zmluva bola podpísaná na obdobie dvoch rokov a jej hlavnou náplňou je vzájomná spolupráca pri angažovaní hráčov z Kórey na Slovensko, ale aj opačným smerom zo Slovenska do klubov nachádzajúcich sa na celom teritóriu Ázie. V týchto dňoch sa už začala spolupráca konkrétne napĺňať, keď do MFK Tatran nastúpili do zimnej prípravy traja kórejskí hráči a ďalší hráči sa zapoja na budúci týždeň. Ide o mladých hráčov vo veku 18 – 20 rokov, ktorí budú môcť nastupovať ešte aj v mužstve staršieho dorastu. Cieľom akadémie je však to, aby sa títo hráči presadili v hlavnom mužstve klubu a boli pripravení na ďalšie transfery do klubov z vyšších súťaží v rámci Slovenska aj Českej republiky, na územie, ktorých má sprostredkovateľská agentúra exluzivitu,“ uvádza sa v stanovisku na webe Liptovského Mikuláša.

Prehľad prípravných zápasov
18.01. MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1
22.01. MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Fotbal Třinec (Žilina)
25.01. FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš
01.02. MFK Vítkovice – MFK Tatran Liptovský Mikuláš
08.02. MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠKM Liptovský Hrádok
15.02. FK MŠK Považská Bystrica – MFK Tatran Liptovský Mikuláš
29.02. MFK Tatran Liptovský Mikuláš – 1. FC Tatran Prešov

Podbrezovčania aj v Prahe


Podbrezovčania zaberajú počas zimnej prípravy.
Podbrezovčania zaberajú počas zimnej prípravy. (Zdroj: zpfutbal.sk, Autor: FK Železiarne Podbrezová)

Podbrezovčania si dlhú zimnú prípravu ozvláštnia aj tréningovým sústredením v Prahe. „Po návrate sa budeme pripravovať v domácich podmienkach a okrem zápasov doma, odohráme zápasy ešte v Poľsku so Zaglebie Sosnowiec a v Brne s FC Zbrojovka Brno,“ povedal pre zpfutbal.sk tréner Jozef Mores.

Hráči klubu zo stredného Slovenska sa pred prípravou rozlúčili s Jakubom Hricom, s ktorým sa dohodli na ukončení spolupráce. Novými tvárami v tíme sú Patrik Krčula, Adam Pajer a do tréningového procesu nováčika sa zapojili aj Marek Kristián Bartoš a Daniel Pavúk, ktorí sa vrátili z hosťovaní. „Od Paťa a Adama si sľubujeme, že výrazným spôsobom zvýšia konkurenciu v mužstve a stanú sa oporami tímu. Na ďalšom posilnení pracujeme, musia to byť ale posily, ktoré nás môžu posunúť ďalej,“ vravel Mores.

Aký cieľ majú futbalisti z Podbrezovej počas prípravy? „Súhra bude jedným z cieľov, potrebujeme sa ale zlepšiť vo všetkých ukazovateľoch, hlavne po fyzickej a mentálnej stránke. Ak sa chceme tabuľkovo posúvať vyššie, potrebujeme sa bezpodmienečne zlepšiť vo všetkých ukazovateľoch a na tento fakt budeme v príprave klásť ten najväčší dôraz,“ prezradil Mores.

Prehľad prípravných zápasov
14.01. MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová 6:0
18.01. FK Viktoria Žižkov – FK Železiarne Podbrezová 2:0
23.01. FC Vysočina Jihlava – FK Železiarne Podbrezová
29.01. Zaglebie Sosnowiec – FK Železiarne Podbrezová
01.02. FK Železiarne Podbrezová – 1.FC Tatran Prešov
08.02. FK Železiarne Podbrezová – FK Pohronie Žiar n/H
15.02. FC Zbrojovka Brno – FK Železiarne Podbrezová
29.02. FK Železiarne Podbrezová – FC Košice

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga - II. časť prehľadu prípravy tímov. Takto trénujú na jar v Žiline, Liptovskom Mikuláši, Podbrezovej a Ružomberku