II. liga – III. časť prehľadu prípravy tímov. Ako prebieha v Košiciach, Komárne, Šamoríne a Bardejove?

Branislav Sarňák|22. jan 2020 o 09:00

BRATISLAVA – Počas zimných mesiacov nič nenechávajú na náhodu ani v tímoch FC Košice, KFC Komárno, FC ŠTK 1914 Šamorín a Partizáne Bardejov. Hráči v týchto mužstvá zaberajú, aby boli na jarnú časť sezóny čo najlepšie pripravení. Prinášame vám ďalšiu časť prehľadu príprav klubov pred jarou.

Košičania chcú na sústredenia na Ukrajinu

Košičania počas prípravy na jarnú časť sezóny 2019/20.
Košičania počas prípravy na jarnú časť sezóny 2019/20. (Zdroj: fckosice.sk, Autor: FC Košice)

Futbalisti FC Košice sa na druhú polovicu sezóny budú pripravovať prevažne v domácich podmienkach. Východniari mali na začiatku prípravy program ôsmich prípravných stretnutí, tých napokon môže byť ešte viac. „Je to pestré, príprava bude v domácom prostredí. Dúfam, že sa nám podarí ísť aj do zahraničia, konkrétne na Ukrajinu do Užhorodu, že nám potvrdia zápasy, ktoré tam chceme mať. Dúfam, že prípravu skvalitníme natoľko, že budeme na konci sezóny žať úspech a že sa budeme tešiť,“ povedal pre fckosice.sk tréner Marek Fabuľa.

Do zimného kolotača nenaskočili za FC Mikuláš Tóth, Sergej Pilipčuk a Mikel Albisu. „Zmluva skončila aj Maksymovi Riziemu, tam rokujeme o predĺžení, respektíve o novej zmluve. Ostatní hráči zostávajú zatiaľ u nás, majú platné zmluvy a všetko ukáže až príprava. Ako sa tréner rozhodne, s akým kádrom, s akým počtom a ktorými hráčmi bude chcieť vstúpiť do jarnej časti. Ja si myslím, že v priebehu januára sa všetky tieto veci vykryštalizujú. Na skúške je tu momentálne Nikola Gajić, bývalý reprezentant Srbska do 21 rokov, ktorý sa sem prišiel ukázať. Skúšať budeme v prichádzajúcich dňoch aj ďalších dvoch hráčov – ofenzívneho futbalistu Kolumbijčana Robinsona a takisto jedného hráča z West Hamu, volá sa Samuel Ford. Máme vytipovaných aj ďalších, čakáme na potvrdenie ich skúšky. Snažíme sa doplniť mužstvo kvalitatívne tak, aby sme na jar boli konkurencieschopní tým najlepším družstvám tejto lige a pomaly sa pripravovali, aby sme boli potom dominantní v tejto súťaži,“ vraveli na margo zmien v kádri pre klubový web športový riaditeľ klubu Pavol Turczyk a kouč Fabuľa.

Prehľad prípravných zápasov
15.01. Spartakus Nyíregyháza (2. HUN) – FC Košice 0:0
18.01. FC Košice – Szolnoki MÁV FC (2. HUN) - zápas sa hral v Košiciach na umelej tráve na Janigovej 3:0
25.01. FC Košice – Šarišské Michaľany (3. SVK) - zápas sa odohrá v Košiciach na umelej tráve na Janigovej
08.02. MFK Zemplín Michalovce (1. SVK) – FC Košice
12.02. Diósgyőri VTK B (3. HUN) – FC Košice
15.02. MFK Vranov nad Topľou (3. SVK) – FC Košice
22.02. Slavoj Trebišov – FC Košice
29.02. FK Železiarne Podbrezová – FC Košice

Komárňania do Lipótu, o posilách budú informovať

Komárno povedie v ďalšej fáze sezóny Miroslav Karhan.
Komárno povedie v ďalšej fáze sezóny Miroslav Karhan. (Zdroj: kfckomarno.sk, Autor: KFC Komárno)

Mužstvo Komárna vyriešilo pred štartom zimnej prípravy dôležitú otázku – novým trénerom A-mužstva sa stal bývalý slovenský reprezentant Miroslav Karhan. „Chceme udržať Komárno v II. lige do ďalšej sezóny a naším futbalom prilákať divákov na naše zápasy,“ povedal pre kfckomarno.sk nový tréner klubu. V tíme po jeseni skončili Ásványi Balázs, Martin Šimko, Dominik Sandal, Matej Slávik, Dominik Ujlaky, Slavomír Pagáč, Samuel Antálek, Erik Mikeš a Marek Rigo. „O posilách budeme priebežne informovať,“ píše sa na klubovom webe. Komárňania plánujú aj sústredenie začiatkom februára v Lipóte.

Prehľad prípravných zápasov
22.01. Dorogi FC – KFC Komárno
25.01. FK Senica – KFC Komárno
01.02. KFC Komárno – Komáromi VSE
05.02. KFC Komárno – Lipót Pékség SE
08.02. Ménfőcsanak ESK – KFC Komárno
12.02. NK Nafta 1903 Lendava – KFC Komárno
15.02. KFC Komárno – ŠK 1923 Gabčíkovo
19.02. FK Slovan Duslo Šaľa – KFC Komárno
23.02. Spartak Trnava B – KFC Komárno
01.03. Puskás Akadémia II – KFC Komárno

Bardejov na začiatku prípravy oslabený

Bardejovčania počas prípravy na jarnú časť sezóny 2019/20.
Bardejovčania počas prípravy na jarnú časť sezóny 2019/20. (Zdroj: partizanbj.sk, Autor: ahojbardejov.sk)

Partizán pred prípravou prišiel o viacerých hráčov. Do tréningového cyklu nenastúpili  Adrián Leško, Róbert Stachura, Radoslav Človečko, legionári Marko Milunović, Nikita Rošev, Peter Voško, Michal Horodník, Filip Maník a nad odchodom premýšľa aj Dávid Keresteš. „Oslabili sme sa. Silnejšia časť mužstva odišla, všetci mohli hrať 2. ligu. Tým nechcem ublížiť tým hráčom, ktorí tu zostali. No situácia v klube bola taká, že museli odísť. Najväčší problém bol v ekonomických možnostiach. Čaká nás veľmi ťažká jar. Začíname, máme aj nových hráčov. Ďalší budú chodiť na skúšky. Urobíme všetko pre to, aby sme sa zachránili,“ povedal pre ahojbardejov.sk tréner Branislav Benko

Bardejovčania odohrajú počas prípravy ešte osem zápas, s Michalovcami si už sily zmerali, prehrali 0:1. „Máme čas na prípravu a hľadať vhodné typy. Mrzí nás, že je tu menej chlapcov z Bardejova. Ešte keď som aktívne hrával, gro Bardejova tvorilo osem, deväť hráčov. Voľakedy domácich bolo viac,“ konštatoval tréner pre bardejovský web.

Prehľad prípravných zápasov
15.01. Michalovce – Bardejov 1:0
24.01. Bardejov – Rzeszow
25.01. Bardejov – Muszyna
28.01. Bardejov – Lipany
01.02. Ružomberok – Bardejov
08.02. Bardejov – Sieniawa
15.02. Prešov – Bardejov
22.02. Humenné – Bardejov
29.02. Bardejov – Šarišské Michaľany

Šamorínčania aj s Kanaďanom Simmonsom

So Šamorínom trénuje aj Kanaďan Simmons.
So Šamorínom trénuje aj Kanaďan Simmons. (Zdroj: Facebook FC ŠTK 1914 Šamorín, Autor: FC ŠTK 1914 Šamorín)

Šamorínsky jesenný káder pred štartom zimnej prípravy opustili Dávid Valek, Artur Pidručnyj, Tamás Németh, Tamás Magyarics a Marek Mišenko. Novými tvárami v šatni sú Kanaďan Elliott Simmons, ktorý prichádza na skúšku a aj traja futbalisti U19 Gergely Kováč, Róbert Sármány a Jakab Molnár. „Som rád, že naďalej môžem počítať s jesenným základom hráčov. Tréningy budeme striedať vonku a v posilňovni. Máme naplánovaných veľa prípravných zápasov. Tešíme sa na to, aby tá konfrontácia s jednotlivými tímami nám ukázala postupne výkonnosť jednotlivých hráčov, ktorí sa zlepšili, poprípade zhoršili,“ povedal stksamorin.sk tréner Ján Blaháč.

Šamorínčania na úvod prípravy absolvovali záťažové testy. „Chalani dopadli slušne. Niektorí sú na tom lepšie, niektorí vedia, kde musia pridať. Napríklad aj čo sa týka stravovania. Je dobrým znamením, že až na menšie šrámy nemáme zraneného hráča,“ konštatoval Blaháč. Jeho zverenci stihli už aj dve prípravné stretnutia Najskôr podľahli Seredi 2:4 a potom remizovali s Vasasom 0:0. 

Prehľad prípravných zápasov
Sereď – FC ŠTK 1914 Šamorín 4:2
Vasas – FC ŠTK 1914 Šamorín 0:0
25.01. Győr – FC ŠTK 1914 Šamorín
29.01. FC ŠTK 1914 Šamorín – Znojmo (DAC Akadémia)
01.02. Zl.Moravce –  FC ŠTK 1914 Šamorín
08.02. FC ŠTK 1914 Šamorín – Dunajská Lužná (DAC Akadémia)
08.02. FC ŠTK 1914 Šamorín – Schwechat (DAC Akadémia)
15.02. Senec –  FC ŠTK 1914 Šamorín
19.02. FC ŠTK 1914 Šamorín – Rača (DAC Akadémia)
23.02. FC ŠTK 1914 Šamorín – Puskás Akadémia B (DAC Akadémia)
01.03. FC ŠTK 1914 Šamorín – Galanta (III.)

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – III. časť prehľadu prípravy tímov. Ako prebieha v Košiciach, Komárne, Šamoríne a Bardejove?