II. liga – IV. časť prehľadu prípravy tímov. Ako sa na jar chystajú v Petržalke, Slovane, Púchove a Trebišove?

Petržalčania počas prípravy na jarnú časť sezóny 2019/20.
Petržalčania počas prípravy na jarnú časť sezóny 2019/20. (Zdroj: Facebook FC Petržalka, Autor: FC Petržalka)
Branislav Sarňák|23. jan 2020 o 09:00

BRATISLAVA – V poslednej časti prehľadov príprav druholigistov na jarnú časť sezóny 2019/20 sme sa pozreli, ako vyzerá zimná zaberačka v Púchove, Petržalke, Slovane B a Trebišove. Okrem Púchova sa po jeseni zvyšné spomenuté kluby nachádzajú v zóne zostupu, z ktorej sa chcú vyškriabať.

Nováčik z Púchova skončil po jeseni na 10. mieste a do zimnej prípravy naskočil bez Holiša, Krčulu, Vlčeka, Vanáka a Brezničana. „Posily sú v štádiu riešenia,“ uviedol pre futbalnet.sk tréner Púchovčanov Vladimír Cifranič. Jeho zverenci majú na programe počas prípravy šesť zápasov. „Príprava bude prebiehať v domácich podmienkach,“ konštatoval kouč.

Prehľad prípravných zápasov
25.01. Uherský Brod – MŠK Púchov
01.02. Zlín B – MŠK Púchov
08.02. Sereď – MŠK Púchov
15.02. Lednické Rovne – MŠK Púchov
22.02. Třinec – MŠK Púchov
29.02. Marcelová – MŠK Púchov

Trebišov bez Jana a s dvoma posilami

Trebišovčania počas prípravy na jarnú časť sezóny 2019/20.
Trebišovčania počas prípravy na jarnú časť sezóny 2019/20. (Zdroj: slavojtrebisov.sk, Autor: Slavoj Trebišov)

Po jeseni sa s klubom z východu rozlúčil Róbert Jano a do kádra pribudli útočník Vítek Vejr a obranca Peter Vojtovič. Trebišovčania si už počas prípravy zmerali sily s Tatranom Prešov, ktorý zdolali rozdielom triedy. 

Prehľad prípravných zápasov
18.01. Slavoj Trebišov – 1. FC Tatran Prešov 3:0
25.01. Slavoj Trebišov – MFK Vranov nad Topľou
29.01. Slavoj Trebišov – Šarišské Michaľany
01.02. Humenné – Slavoj Trebišov
08.02. Slavoj Trebišov – Stropkov
15.02. Slavoj Trebišov – Snina
22.02. Slavoj Trebišov – FC Košice
29.02.  Slavoj Trebišov – Lipany

Realizačný tím rozšíril Moravec

Slovanisti vstúpili do prípravy s posilneným realizačným tímom. Zodpovedným za výsledky bude Stanislav Moravec. K jesennému hráčskemu kádru sa pripojili dve nové tváre Adam Laczkó a Marek Rigo. „Nálada na prvom tréningu bola pozitívna, zvítali sme sa v novom roku a zapriali sme si navzájom veľa zdravia. Potom sme sa však už pustili do tvrdej driny. Absolvovali sme vstupný tréning a schuti sme si zahrali, v piatok nás čakajú kondičné testy a následne sa rozbehne klasická zimná príprava. Futbal nám už chýbal, všetci sme radi, že po sviatkoch opäť trénujeme a tešíme sa na najbližšie obdobie,“ povedal pre skslovan.com kapitán juniorky Martin Hubert.

Slovanisti, ktorí zimujú na 15. mieste, majú na jar záchranársky cieľ. „Príprava bude dlhšia, verím, že ju využijeme čo najlepšie. Na prvom tréningu sme si aj s realizačným tímom povedali, že jasným cieľom je záchrana v súťaži. Na jar chceme dosiahnuť lepšie výsledky a získať viac bodov. Teraz máme priestor, aby sme sa čo najlepšie pripravili a natrénované veci preniesli aj do majstrovských zápasov,“ vravel Hubert.

Prehľad prípravných zápasov (všetky na Akadémii ŠK Slovan v Prievoze)
18.01 ŠK Slovan Bratislava B – SK Líšeň 2:5
24.01 ŠK Slovan Bratislava B – Admira Wacker Mödling B
01.02 ŠK Slovan Bratislava B – 1. SC Znojmo
08.02 ŠK Slovan Bratislava B – OFK Malženice
16.02 ŠK Slovan Bratislava B – 1. FC Slovácko B
22.02 ŠK Slovan Bratislava B – FK Slovan Duslo Šaľa
29.02 súper v štádiu riešenia

Petržalčania nechcú byť pod tlakom

František Kubík posilnil petržalský tím.
František Kubík posilnil petržalský tím. (Zdroj: Facebook FC Petržalka, Autor: FC Petržalka)

Petržalka začala prípravu na jarnú časť sezóny 2019/20 aj s exreprezentantom Františkom Kubíkom. Okrem neho do šatne prišli aj Filip Maník, Marek Zúbek a Samuel Antálek. S klubom sa rozlúčil Šimon Kupec a Ladislav Almási. Petržalčania sú po jeseni v zóne zostupu. „Chcem, aby sa hráči necítili pod tlakom, pod imperatívom záchrany. Ak budeme zle trénovať, zle pristupovať k povinnostiam, ak si nebudeme plniť úlohy, môžeme sa v zostupovom kolotoči ocitnúť. Ja si však myslím, že toto mužstvo má natoľko silný charakter a tak vysokú kvalitu, že nie je dôvod uberať sa týmto smerom a myšlienkami. Treba pracovať tak, aby sme vyhrali čo najviac zápasov,“ povedal pre fcpetrzalka.sk tréner Vladimír Koník.

Hráči tímu z hlavného mesta si počas prípravy zmerajú sily ešte s ôsmimi súpermi. S FK Senica už stretnutie odohrali, s fortunaligistom remizovali 0:0. „Sumár prípravných zápasov nie je definitívne uzavretý, vo voľných termínoch by sme radi odohrali ďalšie stretnutia,“ vravel Koník.

Petržalčania aktuálne nemôžu počítať ani so službami Borisa Turčáka a Bruna Čerňanského. „Boris Turčák absolvoval operáciu pruhu. Mužstvu bude chýbať minimálne mesiac, po tomto období by sa mohol postupne vrátiť do tréningového procesu. Individuálne trénuje v týchto dňoch aj Bruno Čerňanský, verím, že čoskoro sa plnohodnotne zapojí do prípravy s mužstvom,“ ozrejmil zdravotný stav hráčov manažér tímu Dominik Tóth.

Prehľad prípravných zápasov
18.01. FK Senica – FC Petržalka 0:0
22.01. Austria Viedeň – FC Petržalka 5:1
29.01. ViOn Zlaté Moravce – FC Petržalka
08.02. FC Petržalka – FK Slovan Duslo Šaľa
14.02. FC Petržalka – FC Mattersburg „B“
19.02. Zbrojovka Brno – FC Petržalka
22.02. FC Petržalka – FC Spartak Myjava
29.02. FK Inter Bratislava – FC Petržalka

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – IV. časť prehľadu prípravy tímov. Ako sa na jar chystajú v Petržalke, Slovane, Púchove a Trebišove?