II. liga – Jeden z najskúsenejších hráčov Štefan Zošák ukončil v Poprade profesionálnu kariéru

Štefan Zošák ukončil profesionálnu hráčsku kariéru.
Štefan Zošák ukončil profesionálnu hráčsku kariéru. (Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)
Branislav Sarňák|24. jan 2020 o 09:30

POPRAD – Jeden z najskúsenejších hráčov II. ligy a stredopoliar FK Poprad Štefan Zošák sa rozhodol na začiatku zimnej prípravy zavesiť kopačky na klinec. Skúsený futbalista odštartoval seniorskú kariéru v roku 2001 v drese 1. FC Košice a počas nej zažil množstvo krásnych zážitkov.

Rozhodnutie o konci kariéry padlo definitívne z hráčovej strany uplynulý víkend. „Rozhodol som sa po dlhšom rozmýšľaní, budem sa venovať iným veciam a futbalu na amatérskej báze. Zároveň to ide aj s vekom, v apríli budem mať 36 rokov, myslím si, že je čas a priestor na to, aby na ihrisku dostali väčší priestor mladší hráči. Nech sa oni zlepšujú, hrajú zápasy. Chcem si ťuknúť na amatérskej úrovni. Som na to fyzický pripravený, s tým by nemal byť problém,“ načrtol Štefan Zošák vo videu na facebookovom profile FK Poprad jednu časť plánov po konci aktívnej kariéry. 

Veľké množstvo futbalistov sa po konci hráčskej etapy sústredí na trénerský život. Aj nad tým už dnes bývalý hráč premýšľal. „Mám ukončenú B-licenciu a v blízkej budúcnosti potrebujem prax, ktorú môžem aplikovať pri štúdiu A-licencie,“ priblížil Zošák. Ten svojim rozhodnutím o zavesení kopačiek na klinec prekvapil. „Premýšľal som o tom sám, netušila to ani moja snúbenica. Prekvapil som tým viacerých, v živote sa stávajú aj horšie veci,“ konštatoval.

Štefan Zošák ukončil profesionálnu hráčsku kariéru.
Štefan Zošák ukončil profesionálnu hráčsku kariéru. (Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

Zošák počas bude mať po konci bohatej kariéry na čo spomínať. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v roku 2003 v Spojených arabských emirátoch. S MFK Ružomberok slávil v sezóne 2005/06 majstrovský titul i triumf v Slovenskom pohári. S MŠK Žilina si zahral v skupinovej fáze Ligy majstrov. Zahraničný angažmán si vyskúšal v FK Šachter Karagandy, z ktorého sa vrátil už do FK Poprad. „V každom meste, kde som hral, mám veľa kamarátov. Možno úspechy teraz ani tak vo mne nerezonujú, ale skôr tie kamarátstva, máme sa o čom porozprávať, máme na čo spomínať,“ vyhlásil Zošák. 

Štefan Zošák ukončil profesionálnu hráčsku kariéru.
Štefan Zošák ukončil profesionálnu hráčsku kariéru. (Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

Ten v Poprade odohral 56 ligových stretnutí a šesť duelov v Slovnaft Cupe. Keďže patril k najskúsenejším hráčom v popradskej šatni, odovzdával skúseností mladším spoluhráčom? „Nemyslím si, že mladých hráčov ako Slebodník, Greššák, Olejník som k niečomu naviedol. Oni si futbalové veci už pozerajú na internete. Starší hráči sa musia viac starať o svoje telo a mladí, keď to čím skôr pochopia, tým to bude pre nich lepšie,“ uviedol Zošák a na záver poslal odkaz popradským fanúšikom. „Želám vám všetko dobré, najmä zdravie, keď ho nemáte, až potom zistíte, čo to je. Želám vám, aby videli atraktívny a behavý futbal s mladými hráčmi popretkávaných so skúsenejšími. Želám aj úspech, aby ste postúpili do najvyššej súťaže.“

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Jeden z najskúsenejších hráčov Štefan Zošák ukončil v Poprade profesionálnu kariéru