II. liga – Knurovský má s Popradom novú zmluvu, ale prvý jarný zápas odchytal za Považskú Bystricu

Branislav Sarňák|26. mar 2020 o 08:30

POPRAD – Ešte pred začiatkom jarnej časti putoval brankár účastníka II. ligy FK Poprad Adrián Knurovský na hosťovanie do konca sezóny 2019/20 do treťoligovej Považskej Bystrice. Pred odchodom sa však Popradčania dohodli s 23-ročným gólmanom na novej zmluve na nadchádzajúcu sezónu.

Klub spod Tatier má o Knurovského služby záujem. „Aďo je výborný brankár, ktorý nám v uplynulej sezóne výrazne pomohol k tomu, aby sme sa prebojovali až do baráže o postup do Fortuna ligy. Chytal výborne, bol jednotkou až do odvetného barážového zápasu v Žiline, kde mu stretnutie proti Trenčínu nevyšlo podľa predstáv. Odvtedy sa chytil svojej šance Jano Malec. Keďže pre každého brankára je najdôležitejšie, aby pravidelne chytal, s Aďom sme sa zhodli v tom, že hosťovanie v inom klube bude tým najlepším riešením. Zápasová prax sa nedá nahradiť. Stále veríme v jeho kvality. Má obrovský potenciál už len tou svojou výškou,“ povedal pre klubový web fkpoprad.sk športový riaditeľ FK Poprad Stanislav Šesták.

(Autor: SFZ)

Knurovský stihol odchytať ešte pred prerušením súťaží na Slovensku jeden majstrovský zápas. Považskobystričania remizovali s hráčmi ŠK LR Crystal 1:1. „Považská Bystrica sa ozvala asi týždeň pred začiatkom jarnej časti. Už predtým som chcel ísť do Trebišova, lebo v Poprade je momentálne brankárov veľa a ja potrebujem zápasovú prax, pravidelne chytať. Do Považskej Bystrice som sa tešil, bol som milo prekvapený, keď som tam prišiel. Je tam výborná kabína, celkom dobré podmienky. Prvý zápas bol dobrý, ešte dobre nepoznám tú tretiu ligu Západ, ale bolo to dobré treťoligové stretnutie,“ prezradil Adrián Knurovský.

Momentálne má však futbal takmer na celom svete stopku, čo je jeden z preventívnych krokov proti ďalšiemu šíreniu koronavírusu medzi ľuďmi. Knurovský je tak v domácej karanténe v Janovciach a trénuje individuálne. „Žiaľ, situácia je taká, aká je a musíme sa s tým všetci vysporiadať. Máme individuálne plány, chodím behávať. Až čas ukáže, čo prinesie budúcnosť,“ dodal pre fkpoprad.sk Aďo Knurovský.

Knurovský (vpravo) bol v Poprade v minulej sezóne jednotkou.
Knurovský (vpravo) bol v Poprade v minulej sezóne jednotkou. (Zdroj: Facebook FK Poprad, Autor: FK Poprad)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Knurovský má s Popradom novú zmluvu, ale prvý jarný zápas odchytal za Považskú Bystricu