II. liga – Košičanov posilnil Košuda: Košice sú Košice, je to mesto, kam prvá liga patrí

Branislav Sarňák|21. júl 2020 o 09:45

KOŠICE – Do druholigového FC Košice zamieril pred novou sezónou, ktorá odštartuje 1. augusta, na ročné hosťovanie Patrik Košuda. Dvadsaťročný ofenzívny krídelník je kmeňovým hráčom fortunaligového FK Pohronie, uplynulú jeseň však odohral za FK Humenné.

Som rád, že som v tomto ambicióznom klube. Pre mňa, ako mladého hráča, je tu veľa šancí na zlepšenie. Tréneri, tréningový proces a vlastne všetko je tu na veľmi dobrej úrovni, som spokojný,“ povedal pre fckosice.sk Patrik Košuda. Rodák z Vranova nad Topľou si v uplynulej sezóne obliekal dres treťoligového FK Humenné a strelil zaň tri góly. „Nad ponukou som dlho nerozmýšľal. Košice sú Košice, je to mesto, kam prvá liga patrí,“ vyhlásil.

Košuda už počas kariéry v II. lige hral, keď v nej v sezóne 2018/19 za FK Pohronie naskočil do 25 zápasov. „Vtedy v Pohroní som mal len 18 rokov, na jar už 19. Teraz som o čosi starší, ale do ligy idem s tým, že viem, čo ma čaká. Určite to nie je ľahká súťaž, sú v nej kvalitné tímy. Mám už niečo v II. lige odohraté, v Pohroní som nastúpil pomaly v každom zápase,“ konštatoval Košuda.

(Autor: SFZ)

Nová tvár košickej šatne zarezáva so spoluhráčmi už od júna a tréner Marek Fabuľa ho nasadzuje do prípravných zápasov, v ktorých strelil Košuda doposiaľ štyri góly. „Som rád, že Paťo vyrušuje spoluhráčov z komfortu, že je v takej fáze, že v každom zápase dokázal, že patrí nielen do klubu, ale aj na hraciu plochu. Ukazuje, ako sa má bojovať o miesto na ihrisku,“ povedal na adresu nového zverenca tréner Košičanov Marek Fabuľa.

FC Košice čaká v príprave posledné stretnutie, v sobotu 25. júla v Miškovci. Potom východniari nastúpia už na prvé kolo II. ligy, 1. augusta cestujú na duel do Liptovského Mikuláša.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Košičanov posilnil Košuda: Košice sú Košice, je to mesto, kam prvá liga patrí