II. liga – Lokomotíva Košice s cieľom potvrdiť proti Pohroniu dobrú fazónu

Branislav Sarňák|2. máj 2019 o 09:00

KOŠICE – Naposledy hráči druholigovej Lokomotívy Košice nezískali v ligovom zápase ani bod 26. marca 2019, keď prehrali 1:2 s Banskobystričanmi. Odvtedy si pripísali päť výhier a jednu remízu a zo zostupových vôd sa vyšvihli na deviate miesto. Nad zostupovým pásmom majú k dobru päť bodov. Dobrú fazónu chcú vychodniari potvrdiť aj v 27. kole, keď ich čaká duel na pôde lídra súťaže FK Pohronie.

Naposledy silu Lokomotívy pocítil Inter Bratislava, s ktorým si východniari poradili 5:0. Poľavenie si Lokomotíva nepripúšťa, keďže sa hrajú do konca ročníka ešte štyri kolá a záchranu ešte nemá na 100 percent istú. „Verím, že ak aj do tohto zápasu pôjdeme na sto percent a nič nepodceníme, tak môžeme uhrať pekný výsledok. Musíme sa však koncentrovať na svoje úlohy,“ povedal pre fclokomotiva.sk útočník Matúš Stropkay. Nezlomnú vôľu cítiť aj zo slov stredopoliara Štefana Harvilu: „Nechceme domácim odovzdať body, verím, že môžeme aj vyhrať. Máme šancu ukázať, že nepatríme na spodné priečky v tabuľke.“

(Autor: SFZ)

Úlohou trénerov bolo cez týždeň držať svojich zverencov pri zemi. Po sérii dobrých výsledkov sa totiž ľahko môže stať, že „uletia“. „Dávame si pozor na to, aby sme nedostali tvrdú facku. Aj v Pohroní sa budeme prezentovať naším spôsobom hry. Budeme sa snažiť dokázať, že máme aj na tímy, ktoré sú na popredných priečkach. Je to pre nás motivácia. Chceme opäť podať dobrý výkon a prezentovať svoj futbal aj proti súperovi ako je Pohronie,“ vyhlásil za realizačný tím asistent trénera Ľuboš Benkovský.

Prvý zápas v tejto sezóne sa skončil remízou 1:1. Piatkový duel prinesie naživo FutbalnetTV.

foto Facebook FC Lokomotíva Košice

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Lokomotíva Košice s cieľom potvrdiť proti Pohroniu dobrú fazónu