II. liga - Lokomotíva Košice vystužila útok mládežníckym reprezentantom Ukrajiny

(Zdroj: fclokomotiva.sk)
Branislav Sarňák|11. apr 2019 o 10:25

zdroj: fclokomotiva.sk

KOŠICE - Lokomotíva Košice hlási ďalšiu posilu. Po skompletizovaní transferu stopéra Petra Kavku a defenzívneho stredopoliara Jesseho Edgea prichádza do klubu nádejný mládežnícky reprezentant z Ukrajiny Vadim Jančak.

Rodák z mesta Sambir oslávil 7. februára ešte len 20. narodeniny, no napriek mladému veku už má skúseností i z najvyššej ukrajinskej súťaže. V aktuálnej sezóne si na svoje konto pripísal päť súťažných štartov v drese FK Ľvov. Šikovný krajný záložník, ktorému nerobí problém hrať na pravej či ľavej strane stredovej formácie, absolvoval už aj debut v ukrajinskej reprezentácii do 20 a 21 rokov. V novembrovom zápase sa v drese „dvadsaťjednotky“ dokonca strelecky presadil pri remíze 3:3 s Gruzínskom. 

Talentovaný krídelník síce prvotne neplánoval zmenu dresu, ponuka Lokomotívy ho ale zaujala. „Potešil ma záujem košického klubu. Zvážil som všetky za a proti a rozhodol som sa ponuku prijať. Verím, že sa mi podarí prebojovať sa do zostavy, a že svojimi výkonmi Loky pomôžem k víťazstvám. Cieľ je jasný, chceme sa zachrániť v druhej lige. Dúfam, že aj ja prispejem k záchrane, nerád by som sklamal vedenie a skvelých fanúšikov, ktorých som videl v akcii v zápase proti Popradu,“ vravela najčerstvejšia akvizícia Lokomotívy pre klubový web.

Vadim je v Loky už dva týždne, s mužstvom zatiaľ len trénuje. Hoci o lige veľa informácií nemal, pozitívne ho prekvapila. „Slovenské súťaže som príliš nesledoval, samozrejme, poznám niekoľko tradičných klubov i známych reprezentantov, veď len nedávno hrali Slováci proti Ukrajine. V Lokomotíve sa mi páči, tréningy sú zaujímavé, v kabíne je dobrá atmosféra, spoluhráči ma bez problémov prijali medzi seba. Už sa neviem dočkať prvého zápasu,“ dodal 172 centimetrov vysoký krídelník, ktorý netají, že je veľkým obdivovateľom portugalskej superhviezdy Cristiana Ronalda.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga - Lokomotíva Košice vystužila útok mládežníckym reprezentantom Ukrajiny