II. liga – Nováčik FC Košice s novým trénerom a výhrou nad Michalovcami

Košičania sa už pripravujú na novú sezónu, v ktorej budú hrať v II. lige.
Košičania sa už pripravujú na novú sezónu, v ktorej budú hrať v II. lige. (Zdroj: fckosice.sk, Autor: fckosice.sk)
Branislav Sarňák|1. júl 2019 o 10:30

KOŠICE (SFZ) – Minulý týždeň začal s prípravou na novú sezónu druholigový nováčik FC Košice. Tím povedie ako hlavný tréner Gejza Farkaš, ktorého asistentom bude doterajší lodivod Miroslav Sovič. Uplynulý utorok sa koučom hlásilo na prvom tréningu 24 hráčov.

„Tým, že my sme mužstvo výrazne doplnili v zime, tak teraz v lete sa tie veci neudiali a ani sme neplánovali, že by sme káder extrémne dopĺňali. My si s trénerom myslíme, že to nie je ani tak potrebné a možno ani nie vhodné. Kabína totiž funguje naozaj dobre. Mohlo by sa stať, že by sme priniesli dvoch-troch kvalitnejších hráčov, ale kabína by možno tak nefungovala, ako funguje teraz. Preto sú tie zmeny minimálne, potrebovali sme doplniť stopérov,“ povedal pre fckosice.sk športový riaditeľ klubu Pavol Turczyk. Novými tvárami na úvod prírpavy boli brankár Matej Fabini a defenzívu vystužili Samuel Kuc s Matúšom Katunským.

Košičania sa tešia z gólu proti Michalovciam.
Košičania sa tešia z gólu proti Michalovciam. (Zdroj: fckosice.sk, Autor: fckosice.sk)

Hráči z metropoly východného Slovenska nemohli myslieť na dlhé dovolenky. Posledné kolo v III. lige odohrali 16. júna a po deviatich dňoch oddychu začali opäť zaberať. „Tá letná dovolenka nie je dlhá. Ja si myslím, že to nie je na škodu, že ten týždeň chlapcom stačí na oddych. Veľa z kondície ani nestratili, čo je dobre. Pre futbalistu je v zime tá dovolenka dlhšia. Teraz máme možno malý handicap, že je krátky čas medzi skončením III. ligy a začiatkom tej druhej. Ale koniec-koncov si nemyslím, že je to nevýhoda,“ vravel pre klobový web asistent trénera Miroslav Sovič.

(Autor: SFZ)

Košičania už majú za sebou už aj prvý prípravný duel. Nováčik II. ligy v ňom zdolal fortunaligový MFK Zemplín Michalovce (3:1). „Bolo to ligové mužstvo, kvalitný súper a náš prvý zápas v hrubej príprave. Z našej strany sme si splnili všetko do bodky tak, ako sme si predtým povedali. Výborný prvý polčas s výborným nasadením, napádaním súpera, pretože inak by to proti kvalitnému súperovi ani nešlo. Pokiaľ by sme im dali priestor, tak by sme na to doplatili. Dva góly v prvom polčase, škoda ešte niektorých nepremenných čistých šancí. Myslím si, že sme boli futbalovejší, vytvorili sme si čistejšie šance. Súper potom prestriedal v polovičke zápasu, strelil gól, prišli im čerstvé sily. Vzápätí sme ale my strelili tretí zásah. Myslím si, že v tomto dueli sme obstáli nad očakávania dobre,“ okomentoval výkon Košičanov Sovič. Prvé majstrovské stretnutie v II. lige odohrajú Košičania v piatok 19. júla o 19.00 h na ihrosku Podbrezovej.

Zoznam hráčov na prvom tréningu letnej prípravy
Brankári:
Jakub Giertl, Gejza Pulen, Matej Fabini
Obrancovia: Lukáš Urban, Timon Dobias, Sergej Pilipčuk, František Pavúk, Samuel Kuc, Mikuláš Tóth, Mojmír Trebuňák, Matúš Katunský
Záložníci: Ján Lesniak, Kamil Karaš, Nikola Ristovski, Filip Kis, František Vancák, Maksym Rizie, Patrik Grega, Richard Kačala
Útočníci: Boris Gáll, Oleg Vyshnevskyi, Jakub Bavoľár, Predrag Radovanovič
Na skúške: Ervin Matta

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Nováčik FC Košice s novým trénerom a výhrou nad Michalovcami