II. liga – Nový hráč FC Petržalka Pavel Sokol je tretím členom klubu s týmto priezviskom: Je to zaujímavá zhoda

Branislav Sarňák|20. mar 2020 o 09:45

BRATISLAVA – Jedným z nových hráčov, ktorý prišiel počas zimy do kádra druholigového FC Petržalka je Pavel Sokol. Ten sa hneď prepracoval aj do základnej zostavy tímu z hlavného mesta, keď v doposiaľ jedinom jarnom kole II. ligy odohral 68. minút na ihrisku MŠK Žilina B (0:1).

Sokol je kmeňový hráč FK Pardubice a v Petržalke je na polročnom hosťovaní. „V Pardubiciach mi chýbala zápasová prax, veľa som toho neodohral, dohodol som sa s manažérom a vedením FK Pardubice na riešení situácie. Petržalka sa javila ako správna alternatíva, pricestoval som na prípravný zápas a následne sa situácia vyprofilovala,“ ozrejmil pre klubový web fcpetrzalka.sk Pavel Sokol príchod na Slovensko.

Ten odohral za nový klub 68. minút v úvodnom jarnom kole proti Žiline B. So spoluhráčmi sa však z bodov netešil (0:1). „Úvod zápasu sme nezachytili, inkasovali sme gól už v 10. minúte stretnutia. Napriek tomu, že sme sa snažili, v prvom polčase sme nehrali dobre. Žilinčania boli na lopte, my sme sa nedostávali do hry. Myslím si však, že v druhej časti hry sme sa zlepšili, herný obraz zodpovedal tomu, čo sme chceli hrať, domácich sme už do ničoho nepustili. Z tohto pohľadu je škoda, že sme vyšli bodovo naprázdno,“ konštatoval nový hráč FC Petržalka.

(Autor: SFZ)

Odvtedy má II. liga stopku, čo je jeden z krokov, ako zamedziť ďalšiemu šíreniu koronavírusu. „Realizačný tím nám naordinoval a rozdal individuálne tréningové plány, pripravujeme sa po samom, v tomto období to ani nie je možné inak realizovať. Som doma v Česku, priznám sa, že súčasnú situáciu veľmi neriešim, všetci vieme, že musíme byť trpezliví a disciplinovaní. Pripravujem sa v domácom prostredí tak, aby som bol čo najlepšie pripravený naskočiť do nasledujúcich zápasov,“ priblížil Sokol, ktorého FK Pardubice je momentálne v II. českej lige na vedúcom mieste a postup do najvyššej súťaže má na dosah. „Najskôr som chcel v Pardubiciach zostať, ale potom sme sa rozhodli využiť polrok pre spojenie s klubom, v ktorom budem mať väčšiu šancu pravidelne hrávať. Ktovie, možno sa do Pardubíc vrátim a bude to návrat do prvoligového klubu. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť,“ zamyslel sa 20-ročný stredopoliar.

Sokol si vybojoval miestenku v základnej zostave FC Petržalka.
Sokol si vybojoval miestenku v základnej zostave FC Petržalka. (Zdroj: fcpetrzalka.sk, Autor: FC Petržalka)

Novú akvizíciu teší aj fanúšikovská základňa Petržalčanov. „Musím povedať, že nič podobné som nečakal. Realita predčila moje očakávania. Pre nás hráčov je to motivácia navyše podávať výkony, ktoré fanúšikov uspokoja a prinesú im radosť,“ vyhlásil rodák z českého mesta Chrudim, ktorý je už tretím členom v klube s týmto priezviskom. Jedným je doktor Rudolf Sokol a ďalším je brankár v kategórii U19 Peter Sokol. „(smiech) Vidíte, tak to mi nenapadlo. V každom prípade, je to zaujímavá zhoda,“ zakončil Sokol rozhovor pre klubový web.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Nový hráč FC Petržalka Pavel Sokol je tretím členom klubu s týmto priezviskom: Je to zaujímavá zhoda