II. liga – Nový ročník odštartuje 1. augusta

(Zdroj: Facebook FK Poprad, Autor: FK Poprad)
Branislav Sarňák|22. jún 2020 o 11:05

BRATISLAVA (SFZ) – Počas prvého augustového víkendu sa začne nový súťažný ročník II. ligy 2020/21. Tímy sa do nej môžu prihlasovať do 26. júna 2020 do 23:59 h.

„Na termíne začiatku novej sezóny na 1. a 2. augusta sa uzniesla Komisia pre riadenie II. ligy. Aktuálna sezóna sa skončí barážou 17. júla a potom bude pokračovať dvojtýždňová príprava. Do štartu nového ročníka musíme vyriešiť viaceré záležitostí. Zvolať stretnutie všetkých účastníkov II. ligy, určiť z nich 12 zástupcov pre Konferencie Slovenského futbalového zväzu. Musíme vyriešiť požiadavky jednotlivých klubov týkajúce sa súťaže, napríklad hrací deň a čas, domáci štadión atď. Následne kluby dostanú žrebovacie čísla od 1 do 16 a vyžrebuje sa celá súťaž. Čísla budú pridelené tímom podľa umiestnenia pred prerušením ročníka 2019/20. Sú to úlohy, ktoré riešime pred každou sezónou,“ priblížil predseda Komisie pre riadenie II. ligy Miroslav Richtárik.

(Autor: SFZ)

Prvostupňový orgán licenčného konania doposiaľ udelil licenciu deviatim klubom Partizánu Bardejov, B-tímu Slovana Bratislava, FC Košice, Liptovskému Mikulášu, Púchovu, Podbrezovej, rezerve Ružomberka, Skalici a Slavoju Trebišov.

Podmienečnú licenciu dostali Banská Bystrica, Dubnica, Komárno, Petržalka, Poprad, a Šamorín. Tieto kluby musia do 15. júla 2020 predložiť účtovnú závierku za finančný rok 2019, prípadne správu audítora. V prípade nesplnenia tejto povinnosti, začne licenčná komisia konanie o odobraní udelenej licencie a akceptovaná nebude prihláška klubu do súťažného ročníka 2020/2021. „Zo spomínaných klubov splnil túto požiadavku už Šamorín, ktorý sa aj prihlásil do ďalšej sezóny. Okrem neho sa prihlásilo už aj Komárno,“ doplnil Richtárik.

Tímy sa do II. ligy a do 52. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu môžu prihlasovať do 26. júna 2020 do 23:59 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Nový ročník odštartuje 1. augusta