II. liga – Nový tréner FC Petržalka Ladislav Pecko: Ponuka mi prišla vhod, dlhší čas som pôsobil mimo domova

(Zdroj: fcpetrzalka.sk, Autor: FC Petržalka)
Branislav Sarňák|7. júl 2020 o 08:30

BRATISLAVA – FC Petržalka vyriešil rébus, kto povedie klub v nasledujúcej druholigovej sezóne, ktorá sa začína 1. augusta. Na lavičku klubu z hlavného mesta prichádza Ladislav Pecko. Ten naposledy pôsobil v MFK Ružomberok B.

Ukončil som pôsobenie v Ružomberku, následne ma oslovili zástupcovia Petržalky. Ponuka mi prišla vhod, dlhší čas som pôsobil mimo domova, navyše v klube stojíme pred novými výzvami, skladáme nové mužstvo. Aj to rozhodovalo o tom, že som ponuku prijal,“ povedal Ladislav Pecko na úvod pre fcpetrzalka.sk.

Pecko v minulosti viedol okrem rezervy Ružomberka aj 1. FC Tatran Prešov, slovenské mládežnícke reprezentácie a Slovan Bratislava. S belasými získal double v roku 2009, keď triumfoval v Slovenskom pohári a aj najvyššej súťaži. „Pred nami je jasný cieľ, zložiť do začiatku súťaže mančaft, ktorý bude hrať v II. lige dôstojnú úlohu a futbalom bude baviť divákov. Čo sa týka skladby mužstva, je to živý proces. Obdobie po korone prerod mužstva ešte zvýrazní, je isté, že príde k obmene kádra. Mužstvo budeme skladať v priebehu celého prípravného obdobia, nevylučujem príchody či odchody hráčov ani počas rozbehnutej súťaže,“ vravel Pecko.

(Zdroj: fcpetrzalka.sk, Autor: FC Petržalka)

Čo bude vyžadovať od svojich zverencov? „Najmä aby vyhrávali (smiech). Aby nešetrili krokom a divákov presvedčili o tom, že na ihrisku odovzdali všetko čo bolo v ich silách. Samozrejme, futbal je o kvalite a tá sa ukáže. Ja osobne preferujem priamočiary futbal, budeme sa snažiť hrať jednoducho, s tým, že súpera budeme chcieť ubehať a nakloniť misky váh na našu stranu nezlomnou túžbou po víťazstvách. Samozrejme, musíme ukázať kvalitu, hrať jednoducho v prechodovej fáze a rýchlym prechodom do útoku rozhodovať zápasy,“ konštatoval.

Počas letnej prípravy čaká jeho zverencov päť prípravných zápasov – dnes v Podbrezovej, 15. júla proti FK Rača, 18. júla proti Slovanu B, 22. júla proti ŠKF Sereď, 25. júla proti Interu Bratislava. „Program prípravných zápasov je daný, vnímam ich ako súčasť prípravy. Ľudí budú zaujímať výsledky dosiahnuté v ostrých majstrovských zápasoch, chceme sa pripraviť tak, aby to bavilo nás na ihrisku i divákov na tribúne,“ dodal na záver Pecko.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Nový tréner FC Petržalka Ladislav Pecko: Ponuka mi prišla vhod, dlhší čas som pôsobil mimo domova