II. liga - Petržalčania do jari aj s novinkami, Kalina: Nová tribúna čoskoro na štadióne a certifikát na umelú trávu

Petržalčania sa už tešia na majstrovské zápasy II. ligy.
Petržalčania sa už tešia na majstrovské zápasy II. ligy. (Zdroj: Facebook FC Petržalka)
Branislav Sarňák|27. feb 2019 o 08:30

BRATISLAVA (SFZ/Branislav Sarňák) – Fanúšikovia nováčika FC Petržalka sa môžu v odvetnej časti sezóny 2018/19 tešiť aj na novinky v ich klube. Aby sa mohli priaznivci tímu z hlavného mesta tešiť na futbalovú jar, tak sa hráči počas prestávky snažia naladiť čo najlepšiu formu.

Petržalčania v príprave doposiaľ zaznamenali tri výhry, dve remízy a dve prehry. „Dobrý výsledok vždy poteší, ale realizačný tím sa sústredil na to, ako sa s mužstvom zžijú noví hráči. Chceli sme si vyskúšať viacero alternatív a postupne ladiť formu k blížiacemu sa prvému majstrovskému zápasu,“ povedal pre futbalnet.sk generálny manažér FC Petržalka Andrej Kalina. Futbalisti Petržalky sa na jar pripravovali v domácom prostredí. „Využívali sme hlavnú hraciu plochu, fitnescentrum a regeneráciu v petržalskej plavárni. Až na väčšie množstvo zranených hráčov prebiehala príprava podľa predstáv. Navyše noví hráči okamžite zapadli do kolektívu. Čo sa týka týchto vecí, bolo to v poriadku,” uviedol Kalina.

Nováčikovi sa počas zimy nevyhli zranenia. S problémami bojovali a bojujú Boris Turčák, Lukáš Gašparovič, Erik Prekop, Oliver Vecsei a Patrik Kavoň. „Až na Vecseia a Kavoňa to boli, alebo sú, drobné zranenia, ktoré, bohužiaľ, patria k futbalu a špeciálne k zimnej príprave. Nešťastné zranenie Vecseia a Kavoňa nás veľmi mrzia. Vecseiovi museli zlomenú kľúčnu kosť operovať, Kavoň má zlomenú kostičku na chodidle. Obidvaja nám budú chýbať dlhšiu dobu, želám im skoré uzdravenie a skorý návrat do tímu. Okrem nich je ešte dlhodobo mimo aj Samo Ďurek, ktorý podstúpil operáciu kolena. Na základe týchto dlhodobých zranení riešime ešte jedno, prípadne dve nové mená, ktoré zatiaľ nechcem konkretizovať. Verím, že sa nám to podarí dotiahnuť do úspešného konca,“ načrtol niekdajší petržalský futbalista.

(Autor: SFZ)

Fanúšikovia sa majú na jar na čo tešiť. „Nová tribúna je vo výrobe a verím, že čoskoro bude aj stáť na štadióne. Takisto sme dostali certifikát na našu umelú trávu. Okrem iného sme sa snažili a ešte sa snažíme posilniť aj našu U19-tku, kde prišiel aj nový tréner Maroš Šarmír, s ktorou by sme chceli zabojovať o postup do 1. ligy,“ prezradil Kalina, ktorý na záver povedal, aké má FC Petržalka ciele v ďalšej časti sezóny: „Osobne by som bol veľmi rád, ak by sa nám podarilo udržať v prvej šestke. Viem ale, že odvetná časť bude veľmi náročná. Takisto si želáme postup U19 do 1. ligy, to je pre klub momentálne prioritou.“

foto Facebook FC Petržalka

Hráči FC Petržalka počas prípravy na jarnú časť.
Hráči FC Petržalka počas prípravy na jarnú časť. (Zdroj: Facebook FC Petržalka)

Prípravné zápasy – výsledky

FK Senica – FC Petržalka 3:2
FC ViOn Zlaté Moravce – FC Petržalka 0:0
FC Petržalka – MFK Skalica 2:1
FC Petržalka – FK Rača 3:3
FC Petržalka – OFK Dynamo Malženice 5:1
FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Petržalka 2:1
ŠK Slovan Bratislava B – FC Petržalka 0:2

Pohyby v kádri počas zimy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga - Petržalčania do jari aj s novinkami, Kalina: Nová tribúna čoskoro na štadióne a certifikát na umelú trávu