II. liga – Petržalčania vyriešili brankársky otáznik, Hrdlička: Jednoznačne potiahnuť klub vyššie

Branislav Sarňák|5. feb 2020 o 08:30

Klub posilní Libor Hrdlička.

BRATISLAVA. Brankársky post im robil vrásky! Po zranení a aktuálnej liečbe Frederika Valacha a odchode Ľuboša Kamenára do Spartaku Trnava, riešili zástupcovia druholigového FC Petržalka, kto bude chrániť ich svätyňu počas jarnej časti sezóny 2019/20. Do klubu prichádza na polročné hosťovanie skúsený 34-brankár Libor Hrdlička.

Hrdlička prichádza do bratislavského tímu z českej Fortuna ligy z MFK Karviná, kde počas jesene odchytal dvanásť zápasov. „V Karvinej mi po jesennej časti oznámili, že so mnou na jar nepočítajú, a tak som svoju situáciu začal riešiť.

Dobre sa poznám s manažérom A-mužstva Dominikom Tóthom, stretli sme sa, prediskutovali možnosti a nakoniec sme sa dohodli na polročnom hosťovaní v Petržalke. Čo bude potom, v tejto chvíli neviem, múdrejší budeme po skončení sezóny,“ povedal po príchode do mužstva pre fcpetrzalka.sk Libor Hrdlička

Čo zavážilo pri premýšľaní nad ponukou FC Petržalka? „Že som rodák z Bratislavy a veľmi dobre poznám zázemie v petržalskom klube. V minulosti, hoci to bolo len krátke obdobie, som sa dokonca pripravoval s petržalským mužstvom.

Ak si dobre spomínam, bolo to asi pred štyrmi rokmi, dnes tu z plejády matadorov pôsobí iba Piroska. V kabíne je niekoľko pre mňa nových tvárí, ale nevidím v tom problém. Určite sa rýchlo zoznámime,“ priblížil Hrdlička. 

Hrdlička na tréningu FC Petržalka.
Hrdlička na tréningu FC Petržalka. (Zdroj: fcpetrzalka.sk, Autor: FC Petržalka)

Ten pôsobil v II. lige v sezóne 2018/19, keď chytal za Inter Bratislava. No s „žlto-čiernymi“ sa mu nepodarilo zachrániť sa. Hrdlička teraz prichádza do klubu, ktorý je po jeseni v zóne zostupu na 14. priečke.

Tréner Vladimír Koník však na úvod zimnej prípravy vyhlásil, že nechce, aby sa jeho hráči cítili pod tlakom, pod imperatívom záchrany. „Pri prvom stretnutí s hráčmi som sa vyjadril, že dnes je posledný deň, kedy sa toto slovo bude v kabíne a v médiách objavovať,“ vravel kouč Koník na úvod prípravy.

Tak aké ciele má Hrdlička na novom pôsobisku? „Jednoznačne potiahnuť FC Petržalka vyššie v tabuľke, na pozície, na ktoré patrí. Prial by som sebe aj fanúšikom pokojnú sezónu, verím, že vstúpime do jarnej časti úspešnými výsledkami a čo najskôr opustíme zostupové priečky,“ prezradil. 

Neodrádzala ho od príchodu tabuľková pozícia Petržalky po jeseni? „Nesledoval som súťaž tak pozorne, aby som mohol povedať, že som mal zmapované každé kolo. Som však presvedčený, že mužstvo má na to, aby nadviazalo na minuloročnú, mimoriadne vydarenú sezónu v II. lige.

Súčasné postavenie rozhodne neodzrkadľuje kvalitu mužstva a stále verím, že nie sme v porovnaní s ostatnými druholigovými klubmi o nič horší,“ zakončil Hrdlička pre klubový web.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Petržalčania vyriešili brankársky otáznik, Hrdlička: Jednoznačne potiahnuť klub vyššie