II. liga – Petržalčania vyriešili trénerský rébus, urobili rez kádrom a majú dobré správy o Valachovi

Branislav Sarňák|2. dec 2019 o 16:00

BRATISLAVA – V prvých dňoch po skončení jesennej časti II. ligy ročníka 2018/19 uzavreli predstavitelia FC Petržalka trénerskú otázku, urobili aj riadny rez kádrom a verejnosti priniesli dobré správy o stave ich brankára Frederika Valacha.

Petržalčania sú po jeseni na 14. mieste – v zostupovom pásme, čo sa nezlučuje s cieľmi klubu. „Očakávania sú veľké. Sme si vedomí, že petržalskí diváci sú vďační a nároční. Najväčším prínosom bude udržať si ich. Chceme sa pohybovať v pokojných druholigových vodách, ideálne by bolo, ak by sme boli čo najvyššie,“ povedal pre futbalnet.sk ešte pred štartom jesene vtedajší hlavný tréner Jozef Dojčan. Toho po 15. kole vystriedal šéftréner tamojšej mládeže Vladimír Koník, ktorý jesennú časť aj dokoučoval. Otáznikom zostávalo, kto bude v pozícii hlavného kouča viesť prípravu a následne jarnú časť. „Po poslednom zápase vedenie klubu intenzívne riešilo otázku obsadenia kľúčového postu kormidelníka a po rozhovore s Vladimírom Koníkom sa obidve strany dohodli na ďalšej spolupráci,“ povedal pre fcpetrzalka.sk generálny manažér klubu Dominik Tóth.

(Autor: SFZ)

Okrem trénerskej rošády urobilo vedenie klubu z hlavného mesta aj rez kádrom. „Odchod viacerých hráčov nebude pre verejnosť vzhľadom k posledným výsledkom prekvapením. Samozrejme, citlivo sme zvažovali všetky okolnosti, výsledkom je odchod brankára Pavla Lastovicu, obrancov Ladislava Szöcsa a Marcela Ondruša, stredopoliarov Quintóna Christinu, Marcela Oravca a Nicolasa Pochylého. Hráčom ďakujeme za odvedené služby v našom klube a prajeme im len to najlepšie v ďalších pôsobiskách,“ uviedol pre klubový web Tóth.

Brankár Frederik Valach trénuje po zranení hlavy individuálne.
Brankár Frederik Valach trénuje po zranení hlavy individuálne. (Zdroj: fcpetrzalka.sk, Autor: FC Petržalka)

Pozitívnou správou z kuchyne klubu je, že individuálne začal trénovať po zranení hlavy brankár Frederik Valach. Ten sa zotavuje zo súboja s Liptovskomikulášanom Dušanom Kucharčíkom a následnej operácie. Nepríjemný moment sa odohral v 11. kole. „Frederik má za sebou náročné obdobie, jeho príchod do kabíny je pozitívnym impulzom. Valach začal s postupným individuálnym tréningovým procesom, jeho definitívny návrat nechceme uponáhľať, v tomto prípade ja zdravie hráča na prvom mieste,“ potvrdil dobré správy manažér Dominik Tóth.

Ako sa cíti samotný gólman, ktorý je aj členom reprezentácie do 21 rokov? „Momentálne chodím na rehabilitácie s chrbátom, ktorý ma trápil už dlhšiu dobu. Snažím sa využiť čas a doliečiť čo sa dá. Vás však určite viac zaujíma stav po zranení tváre. Opuch sa neustále zmenšuje. Na definitívny návrat si budem musieť ešte chvíľu počkať. Začal som zľahka, do decembra by som nemal robiť nič namáhavé. V praxi to znamená ľahký bicykel, strečing, plávanie. Ak bude liečba postupovať podľa predstáv, v januári by som sa počas prípravného obdobia mohol objaviť na ihrisku,“ vyhlásil pre fc petrzalka.sk Frederik Valach.

Tréningový proces A-tímu FC Petržalka je na programe do 5. decembra. V novom roku sa hráči následne stretnú 8. januára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Petržalčania vyriešili trénerský rébus, urobili rez kádrom a majú dobré správy o Valachovi