II. liga – Petržalku opúšťa najlepší strelec, Prekop: Postavila ma na nohy

Erik Prekop patril k oporám Petržalky.
Erik Prekop patril k oporám Petržalky. (Zdroj: FC Petržalka, Autor: FC Petržalka)
Branislav Sarňák|27. jún 2019 o 14:10

BRATISLAVA (SFZ) – FC Petržalka prišla pred novým ročníkom o najlepšieho strelca uplynulej sezóny. Erik Prekop, ktorý sa radoval z dvanástich presných zásahov, sa sťahuje za rieku Moravu, kde si bude obliekať dres druholigistu FC Hradec Králové.

Nový zamestnávateľ 21-ročného futbalistu obsadil v sezóne 2018/19 v českej II. lige 4. priečku a baráž mu ušla o štyri body. „V Hradci Králové sa chcem pobiť o miesto v základnej zostave a pomôcť klubu vybojovať návrat do I. ligy. Kiežby sa zopakoval scenár, ako pri príchode do Petržalky, kde som prišiel ako nováčik a strelecky sa mi darilo,“ vravel Prekop, ktorý patril k ťahúňom Petržalčanov. V tíme mal pevnú pozíciu, nastúpil v 26 stretnutiach, odohral 2116 minút a dal dvanásť gólov. Zaujímavé je, že vždy keď Prekop skóroval, jeho tím v zápase získal aspoň bod. „Bol to super rok. Dá sa povedať, že futbalovo ma Petržalka postavila na nohy. Na to sa nedá zabudnúť. Tento klub zostáva navždy v mojom srdiečku,“ vyhlásila pre fcpetržalka.sk dnes už bývalá petržalská jedenástka a „čierno-bielym“ praje len to najlepšie do ďalších sezón. „S Petržalkou sa mi nelúčilo ľahko, touto cestou by som rád pozdravil fanúšikov a poďakoval sa im za priazeň a podporu mne i celému mužstvu. Budete mi chýbať. Ja verím, že moje spojenie s Petržalkou nekončí a snívam o tom, že si v drese tohto klubu ešte v budúcnosti zahrám. Prajem si, aby to bolo v najvyššej súťaži a na novom štadióne. Ešte raz, Petržalka, ďakujem za všetko!“

Prekop sa v sezóne 2018/19 tešil z 12 gólov.
Prekop sa v sezóne 2018/19 tešil z 12 gólov. (Zdroj: FC Petržalka, Autor: FC Petržalka)

Prekop okrem Petržalky hral v minulosti za ďalší bratislavský klub FK Inter. Útočník má skúsenosti aj z našej Fortuna ligy, ktoré zbieral v drese Trenčína. „Chcel by som sa poďakovať majiteľom, trénerom a celému realizačnému tímu. Veľké ďakujem patrí aj mojim spoluhráčom a zároveň kamarátom. Títo chalani mi prirástli k srdcu a viem, že prestupom naše priateľstvá nekončia. Vždy, keď to bude možné, zavítam rád do Petržalky, špeciálne sa chcem poďakovať Fredymu, Samkovi a Sombimu, s ktorými som toho na ihrisku aj mimo neho zažil najviac a vždy mi boli oporou. Na záver ešte jedno meno. Kapitán Ďuri Piroska. Bol si mojím futbalovým otcom, ďakujem za všetko!“ povedal Prekop.

(Autor: SFZ)
Prekop a jeho góly za FC Petržalka

kolo

zápas

výsledok

počet gólov v stretnutí

1. kolo

FC Lokomotíva Košice – FC Petržalka 

1:2

1

2. kolo

FC Petržalka – MŠK Žilina B

2:1

1

4. kolo

FC Petržalka – FC ŠTK 1914 Šamorín 

3:0

1

8. kolo

FC Petržalka – MFK Tatran Liptovský Mikuláš

2:0

1

11. kolo

FC Petržalka – FK Dubnica nad Váhom 

2:1

1

12. kolo

MFK Dukla Banská Bystrica – FC Petržalka

0:2

1

16. kolo

FC Petržalka – FC Lokomotíva Košice

2:2

1

18. kolo

FC Petržalka – KFC Komárno

2:0

1

23. kolo

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC Petržalka

1:2

2

27. kolo

FC Petržalka – MFK Dukla Banská Bystrica

3:1

1

28. kolo

1. FC Tatran Prešov – FC Petržalka

1:1

1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Petržalku opúšťa najlepší strelec, Prekop: Postavila ma na nohy