II. liga – Petržalského brankára Valacha nominoval Guľa do repre: Je to pocta a česť

Branislav Sarňák|8. nov 2018 o 11:45

BRATISLAVA (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) – Jedným z nominovanej dvojice druholigového nováčika z FC Petržalka v reprezentácii do 20 rokov na dvojzápas v Portugalsku je brankár Frederik Valach. Devätnásťročný brankár odchytal v aktuálnej sezóne všetky zápasy a svojimi výkonmi dopomohol Petržalčanom k aktuálnej 6. priečke v tabuľke.

Valach je k tomu jediný hráč v petržalskom tíme, ktorý má plnú minutáž v tomto ročníku, v súčte je to 1 440 minút. Stabilnými výkonmi upramil na seba pozornosť aj trénera sokolíkov Adriana Guľu. „Nominovaniu na prípravný dvojzápas som sa veľmi potešil. Je to pocta a česť reprezentovať svoju krajinu. Je to veľká vec byť,“ povedal brankár Frederik Valach.

Okrem neho nominoval bývalý kouč AS Trenčín a MŠK Žilina do bránky aj Martina Vantrubu z SK Slavia Praha a Dávida Šípoša z FC Nitra. „Spolu so mnou sú v nominácii ďalší dvaja veľmi kvalitný brankári. Náš post je náročný v tom, že vždy môže chytať iba jeden, čiže mojim cieľom je kvalitne trénovať. Dúfam, že sa chytim tejto príležitosti a udržím sa v repre aj naďalej,“ vravel Valach.

Rodák zo Zlatých Moraviec príde na zraze aj s klubovým kolegom Samuelom Kozlovským. „Už sme sa o tom spolu bavili. Nevieme sa už dočkať zrazu, ale deň pred tým nás čaká ešte posledný zápas v sezóne ktorý treba zvládnuť,“ vyhlásil Valach. Ten so spoluhráčmi nastúpi v nedeľu proti MŠK Žilina B.

Ako vníma mladý brankár úroveň aktuálneho ročníka? „Neviem si ju vynachváliť, pre mladého hráča je to skvelý vstup do mužského futbalu. Táto súťaž je veľmi vyrovnaná a každý zápas je náročný,“ zakončil Valach.

foto: Facebook FC Petržalka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Petržalského brankára Valacha nominoval Guľa do repre: Je to pocta a česť