II. liga – Podbrezová získala v závere prestupového obdobia Petrák a Baidoa

Branislav Sarňák|24. feb 2020 o 09:45

PODBREZOVÁ – Druholigista z Podbrezovej na záver prestupového obdobia (do 21. februára 2020) urobil v kádri niekoľko zmien. Do šatne pribudli krajný obranca Bernard Petrák a stredopoliar Ishmael Baidoo. S kádrom sa naopak rozlúčil obranca Ján Mizerák, ktorý si bude počas jari obliekať dres Skalice.

Ján Mizerák na Záhorí už pôsobil, keď jej farby hájil v ročníku 2018/19. „Zaujímavý je fakt, že v tomto prestupovom období ide už o tretí transfer na trase Podbrezová – Skalica. Mizerák sa tak v novom drese stretne s našimi bývalými hráčmi Jakubom Šulcom a Jakubom Hricom,“ uvádza klubová stránka FK Železiarne Podbrezová.

Kraj obrany vystužili zástupcovia Podbrezovej Bernardom Petrákom, ktorý sa narodil v Rusku. „Po piatich rokoch sme sa presťahovali do Žiliny, kde som aj odštartoval svoju futbalovú kariéru. V MŠK Žilina som začínal už od prípraviek a dopracoval som sa až do A-mužstva.  Za to, že som začal hrávať futbal vďačím otcovi, na ktorého som sa chodieval pozerať, keď som bol ešte malý chalan,“ povedal Petrák pre zpfutbal.sk. Prečo prijal ponuku nováčika druhej najvyššej súťaže? „Pre vysoké ambície, ktoré klub má. K ich naplneniu by som aj ja rád prispel,“ konštatoval 20-ročný obranca.


(Autor: SFZ)

Nateraz posledným novým hráčom v šatni Podbrezovej je Ishmael Baidoo. „Vedeniu FK Železiarne Podbrezová sa podarilo v posledný deň prestupového obdobia dotiahnuť príchod 21-ročného Ishmaela Baidoa. Rodák z ghanského mesta Accra futbalovo vyrastal v katarskej Aspire Academy. Následne si vyskúšal angažmán v bulharskom tíme Septemvri Sofia. Do nášho klubu prichádza šikovný ľavonohý krídelník z Górniku Zabrze. Dohoda znie na polročné hosťovanie s možnosťou využitia opcie,“ uviedol klub vo svojom stanovisku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Podbrezová získala v závere prestupového obdobia Petrák a Baidoa