II. liga – Polievka pod Urpínom zatiaľ spokojný: Všetko bolo tak, ako som si predstavoval

(Zdroj: mfkdukla.sk, Autor: mfkdukla.sk)
Branislav Sarňák|15. júl 2019 o 17:25

BANSKÁ BYSTRICA – Prvé futbalové kroky urobil v Banskej Bystrici a potom rozdával radosť z futbalu aj v Žiline, Dunajskej Strede, Podbrezovej a počas uplynulého ročníka sa vrátil tam, kde futbalovo vyrastal. Reč je o bývalom mládežníckom reprezentantovi Slovenska Róbertovi Polievkovi, ktorý v sezóne 2018/19 dal za Banskú Bystricu osem gólov.

Polievka je zatiaľ pod Urpínom so svojim účinkovaním spokojný. „Myslím si, že zatiaľ bolo všetko tak, ako som si predstavoval. Sme výborná partia chalanov a všetko, čo do nás tréner vkladal, sme na ihrisku plnili. Možno na jeden - dva zápasy, ktoré nám nevyšli fungovalo všetko podľa predstáv. Ale samozrejme, som na seba náročný, pretože ja sám od seba čakám ešte viac, hlavne gólov a preto dúfam, že táto blížiaca sa sezóna, ktorá už tento piatok začne, bude pre mňa a hlavne tím ešte úspešnejšia a podarí sa nám byť čo najvyššie v tabuľke, lebo Dukla si zaslúži byť vyššie,“ vravel Róbert Polievka pre klubový web.

Nikedajší mládežnícky reprezentant odohral posledný duel pred odchodom z Banskej Bystrice 30. mája 2015 proti MFK Ružomberok (1:2). Banskobystrický dres si opäť obliekol v súťažnom zápase 29. septembra 2018 proti Bardejovu. „Prišlo obdobie, ktoré môže postretnúť každého hráča v kariére. Ja v prvom rade chcem poďakovať Žiline, že mi dala naozaj veľa sa rozišli sme sa v dobrom. Prišlo však obdobie, keď som zvažoval veľa vecí a medzičasom mi zavolal Štefan Rusnák (asistent trénera v Dukle – pozn.) , ktorý ma pred tým viedol v doraste a aj v A-tíme, či sa nechcem vrátiť. Je to tréner, ktorého veľmi uznávam a aj z jeho slov som cítil, že by to mohlo mať zmysel, vrátiť sa… A hlavne, pri rozhodovaní som pociťoval, že mám čo ešte Dukle vracať, veľa do mňa ľudia v klube vložili a mal som taký pocit, že im chcem pomôcť. A vôbec to neľutujem,“ vyznal sa hráč s číslom 17, ktorý denne dochádza do Banskej Bystrice z Krupiny.

Polievka sa do Banskej Bystrice vrátil po vyše troch rokoch.
Polievka sa do Banskej Bystrice vrátil po vyše troch rokoch. (Zdroj: mfkdukla.sk, Autor: mfkdukla.sk)

Polievka svojimi gólmi počas jarnej časti pomohol klubu k záchrane v II. lige. Veď po jeseni tím zo stredného Slovenska figuroval na 11. priečke s trojbodovým odstupom od zóny zostupu. Napokon sa Banskobystričania vyšvihli na konečnú 6. priečku. Nezopakovala sa tak situácia z roku 2015, keď Polievka s Banskou Bystricou nezvládol záchranárske práce. Vtedajšia STANZA však vypadla z najvyššej súťaže. „Jar 2015 bola zlomová v mojom futbalovom živote. Pre mňa to vtedy bola prvá sezóna v A-tíme, veľmi ma mrzí, že sme vypadli, ale osobne mi to dalo veľmi veľa. Potom som prestúpil do Dunajskej Stredy, čo bol pre mňa veľký krok, ale stále som sa pozeral na mužstvo, bolelo ma, že sme s Duklou vypadli. Pôsobil som v nej od mojich 9 rokov a všetko som prežíval tak trochu viac ako ostatní spoluhráči,“ zaspomínal si Polievka pre mfkdukla.sk.

(Autor: SFZ)

Banskobystričania začnú novú sezónu domácim stretnutím proti rezerve MŠK Žilina. Výkop duelu je v piatok o 17.30 h a bude to otvárací duel druholigového ročníka 2019/20.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Polievka pod Urpínom zatiaľ spokojný: Všetko bolo tak, ako som si predstavoval