II. liga – Poprad povedie Stanislav Ďuriš: Je pre mňa výzva pracovať s mladými chalanmi

Branislav Sarňák|16. júl 2020 o 10:00

POPRAD – Popradčania odštartovali prípravu na sezónu 2020/21, ktorá sa začne 1. augusta, pod novým trénerom Stanislavom Ďurišom. Jeho asistentmi budú jeho mladší brat Peter s Petrom Pitoňákom a trénerom brankárov bude Ján Malec. FK Poprad už stihol pod novým šéfom lavičky odohrať aj dve prípravné stretnutia, nad Spišskou Novou Vsou vyhral 2:1 a Rudňanom podľahol 3:4.

„Oslovil ma prezident klubu. Tým, že v ňom pôsobí môj brat a nastavili sa tu nejaké pravidlá, som túto ponuku prijal,“ priblížil Stanislav Ďuriš pre fkpoprad.sk, ako sa zrodila spolupráca. V kádri sa nachádza množstvo mladých futbalistov. „Je pravda, že sú tu prevažne mladí hráči, ale futbalisti sa delia na dobrých a zlých, nie na starých a mladých. Všetci sú ochotní na sebe pracovať. Niektorí noví hráči sú tu na skúške. Sú umožnené dvojfázové tréningy, sú tu výborné plochy, podmienky na tréningy máme perfektné,“ vravel Ďuriš.

Popradčania majú za sebou prvý týždeň prípravy. „Hodnotím to veľmi pozitívne. Chalani idú v rámci svojich možností na doraz. Zápas so Spišskou Novou Vsou bol veľmi kvalitný, dokázali sme ho otočiť. V zápase s Rudňanmi nám to nevyšlo, ale budeme sa zlepšovať,“ uviedol.

(Autor: SFZ)

V ďalšom týždni má tím naplánované sústredenie. „Pôjdeme do Nemšovej, kde budeme mať dvojfázové tréningy a odohráme aj dva prípravné zápasy s Myjavou a Spartakom Trnava. Čaká nás tam vylaďovací mikrocyklus,“ konštatoval rodák z Trenčína.

Ďuriš má o futbale v Poprade dostatočný prehľad: „Tým, že tu bol brat, bol som na niektorých zápasoch. Viem o klube a hráčoch všetko. Je to pre mňa výzva pracovať s mladými chalanmi.“

Aké sú ambície nového trénera so zverencami? „Momentálne ambície sú od zápasu k zápasu. Nemôžeme lietať v oblakoch, máme nový, mladý tím, to si treba povedať. Keď bude kvalitný tréningový proces, budeme sa zlepšovať od zápasu k zápasu,“ zakončil Ďuriš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Poprad povedie Stanislav Ďuriš: Je pre mňa výzva pracovať s mladými chalanmi