II. liga – Poprad sa pred odchodom do Turecka posilnil o Španiela, s ďalším predĺžil zmluvu

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)
Branislav Sarňák|14. feb 2020 o 11:00

POPRAD – Štvrtý tím po jesennej časti predstavil počas týždňa najnovšiu posilu pred štartom jarnej časti. Druholigista vystužil svoje rady španielskym futbalistom Oscarom Castellanom Matallanom. Mladý stredopoliar je odchovanec Espanyolu Barcelona.

Oscar sa dohodol s Popradčanmi na zmluve do júna 2022. „Som veľmi šťastný, že tu môžem byť a som vzrušený z toho, že si môžem žiť svoj sen. Počul som o FK Poprad od Enza a som veľmi rád, že s ním môžem hrať znovu v jednom klube. Vyrastali sme spolu v akadémii v Španielsku. Už sa neviem dočkať začiatku súťaže, keď si oblečiem dres v majstrovskom zápase. Mojím cieľom je pomôcť mužstvu a dobre reprezentovať tento klub. Enzo mi o Poprade rozprával veľa, prakticky každý deň. Som tu už niekoľko dní a stále objavujem v meste niečo nové,“ povedal pre fkpoprad.sk Oscar Castellano Matallana, ktorý je po Nigérijčanovi Kanuovi druhou posilou do stredu poľa.

„Oscar je typický španielsky hráč. Je síce trošku nižšej postavy a nie až tak fyzicky disponovaný, ale je silný na lopte a výborný do kombinácie. Tým, že je to bývalý Enzov spoluhráč z Espanyolu Barcelona, má aj na Enza dobrý vplyv. Dobre nám to všetko zapasovalo, je to dobrý chlapec, ktorý sa chce ukázať v našom mužstve a posunúť sa ďalej vo svojej futbalovej kariére. Takto chceme ďalej pracovať, aby hráči nebrali Poprad ako nejakú poslednú štáciu v ich kariére. Ide o to, aby pomohli klubu i sebe, aby to malo zmysel pre obe strany,“ uviedol na margo mladého Španiela športový riaditeľ FK Poprad Stanislav Šesták.

Acosta predĺžil zmluvu s Popradčanmi.
Acosta predĺžil zmluvu s Popradčanmi. (Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

Fanúšikov Popradu môže potešiť aj fakt, že v ich klube bude aj naďalej pokračovať španielsky útočník Enzo Mauro Arevalo Acosta. Ten si bude popradský dres obliekať do júna 2022. „Enzo je rozdielový hráč, ktorý má obrovský potenciál. Je v zaujímavom veku aj čo sa týka jeho prípadného možného transferu preč z nášho klubu. Aj preto sme s ním predĺžili zmluvu. Jeho rovesník Oscar, ktorý k nám prišiel, má na Enza dobrý vplyv. Verím, že sa tu po jeho príchode bude Enzo cítiť ešte lepšie a komfortnejšie. Veríme, že pre obe strany to bude pozitívna spolupráca,“ konštatoval Šesták. 

Prečo sa rozhodol Enzo pokračovať v Poprade? „Enzo sa rozhodol ostať, pretože cítil veľkú podporu zo strany fanúšikov, aj vedenia. Chcel by na jar pomôcť Popradu čo najväčším počtom produktivity. Či už ako strelec alebo nahrávač. Pozitívne vníma aj príchod svojho bývalého kapitána z juniorských čias v Španielsku. Pre Poprad je pripravený na jar odovzdať maximum,“ vravel hráčsky agent Arevala Peter Olejár.

(Autor: SFZ)

Popradčania v piatok ráno nabrali smer Turecko, kde absolvujú tréningový kemp. „Berieme to ako vrchol zimnej prípravy. V Turecku nás čakajú vynikajúce podmienky, čo sa týka terénov a aj vyššia teplota. Iné je to trénovať, keď máte 18 stupňov, alebo keď ste u nás v Poprade. Budeme trénovať dvojfázovo a v pláne máme tri prípravné zápasy. Atraktívny bude najmä prvý s FK Rostov, ktorý bojuje o Ligu majstrov. V kádri došlo k zmenám a hráči sa budú môcť spoznávať. Desať dní využijeme aj na to, aby sme stmelili kolektív,“ povedal pre facebookový účet FK Poprad manažér seniorských výberov Roman Pazúr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Poprad sa pred odchodom do Turecka posilnil o Španiela, s ďalším predĺžil zmluvu