II. liga – Popradčania počas prípravy aj v Turecku: V zime nám išlo najmä o herný prejav

(Zdroj: facebook FK Poprad)
Branislav Sarňák|1. mar 2019 o 08:30

POPRAD (SFZ/Branislav Sarňák) – Popradčania sa na jarnú časť druholigovej sezóny 2018/19 pripravovali v domácich podmienkach a aj v tureckom Beleku. Okrem toho odohrali tri zápasy v zimnej Tipsport lige. Tréner Marek Petruš hodnotí prípravné obdobie kladne.

„Na úvod prípravy sme chceli dať možnosť ukázať sa hráčom z B-tímu a aj z nášho mužstva do 19 rokov. Priestor dostalo 26 chalanov. Keďže sme hrali Tipsport ligu, tak sme sa začali pripravovať o niečo skôr. Z mužstva odišli traja hráči a posilnili nás dvaja zahraniční futbalisti Pohoryliak s Acostom, z Prešova prišiel Luberda a z našej devätnástky Samuel Kuba,“ povedal tréner Petruš. V prvej fáze prípravy sme sa venovali najmä kondícii. „V tomto období sme sa pripravovali prevažne v domácich podmienkach. Mali sme k dispozícii hraciu plochu, telocvičňu a aj regeneráciu a masáže,“ konštatoval kouč, ktorého zverenci sa počas zimy pozreli aj za slnkom. „Záver sme absolvovali v Turecku, kde sa odohrali dva zápasy. Bolo to herné sústredenie. Počas prípravy sme sa snažili odstrániť chyby v obrane a aj útoku, ktoré sme robili počas jesene. V zime nám išlo najmä herný prejav,“ vravel lodivod Popradčanov, ktorého teší, že sa hráčom vyhýbajú vážne zranenia. „Verím, že sa zdravotné problémy budú vyhýbať chlapcom aj v majstrovských zápasoch. Budeme potrebovať všetkých,“ zaprial si Petruš.

Popradčania zimovali na 5. priečke. Aké sú ich ciele na jar? „Všetko bude záležať od úvodu. Prvý zápas hráme v Prešove, kde sa chceme naladiť na víťaznú vlnu. Potom nás hneď čaká štvrťfinále Slovnaft Cupu v Michalovciach. Náš cieľ je v tabuľke neklesnúť a posunúť sa na vyššie priečky, ideálne do prvej trojky. Káder na to máme,“ zakončil lodivod Podtatrancov.

(Autor: SFZ)

Prípravné zápasy – výsledky

1. FC Tatran Prešov – FK Poprad 3:0 (Tipsport liga)
FC Baník Ostrava – FK Poprad 3:2 (Tipsport liga)
FK Poprad – 1. SK Prostějov 1:0 (Tipsport liga)
FK Poprad – FK Železiarne Podbrezová 1:1
FK Poprad – FK Železiarne Podbrezová 1:1
FK Poprad – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2
MFK Vítkovice – FK Poprad 2:3
FK Poprad – MFK Ružomberok B 2:2
Kolos Kovalyovka – FK Poprad 1:0 (sústredenie v Turecku)
Obolon Kyjev – FK Poprad 2:1 (sústredenie v Turecku)

Pohyby v kádri počas zimy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Popradčania počas prípravy aj v Turecku: V zime nám išlo najmä o herný prejav