II. liga – Posila Šamorína Denis Jančo pred jarnou časťou: Prvoradý cieľ je záchrana

Branislav Sarňák|27. feb 2020 o 10:15

ŠAMORÍN – Do jarnej časti II. ligy 2019/20 vstúpi FC ŠTK 1914 Šamorín z 13. priečky, čiže momentálne sa tím z južného Slovenska nachádza v zostupových vodách. Na záver jesene však po zmene trénera Šamorínčania zabrali (po 14. kole vystriedal Branislava Sokoliho Ján Blaháč – pozn.), vyhrali tri zápasy a priblížili sa priečkam znamenajúcim záchranu. ŠTK sa pred touto misiou posilnil, jedným z nových hráčov je Denis Jančo, ktorý v sezóne 2015/16 slávil majstrovský titul s AS Trenčín.

Denisa Janča Šamorínčania predstavili v prvý januárový deň a dohoda medzi klubom a hráčom znie do konca aktuálneho ročníka s prípadným predĺžením o ďalší rok. Stredopoliar prichádza na juh Slovenska z Popradu. Počas doterajšej seniorskej kariéry už oslavoval majstrovský titul, triumf v Slovenskom pohári či vyskúšal si poľskú ligu. Slovensko reprezentoval v mládežníckych kategóriách. „Každý hráč dúfa v to, že z mládežníckeho futbalu plynulo prejde do seniorského. Až s odstupom času som začal vnímať, že to bolo výnimočné obdobie, tak pre trenčiansky futbal, ako aj pre nás samotných hráčov. Hrať v Poľsku bola dobrá skúsenosť,  za ktorú som naozaj rád. Mrzelo ma, že sa mi v Poľsku nepodarilo ostať, pretože ja aj klub sme mali záujem pokračovať v spolupráci. Nakoniec to stroskotalo na nedohode klubov vo finančných otázkach. Škoda, že to dopadlo tak, ale asi to tak malo byť,“ povedal v rozhovore pre stksamorin.sk 22-ročný Denis Jančo.

(Autor: SFZ)

Aký má cieľ do jarnej časti? „Koncentrovaný som momentálne len na ŠTK a na nič iné nemyslím. Najvyššiu ligu môžeme považovať za nejaký cieľ do budúcna, ale prvoradý cieľ je záchrana v druhej lige. Až potom môžeme myslieť na ďalšie sezóny a méty,“ prezradil Jančo, ktorý na záver zhodnotil prípravu: „Myslím, že sa ešte stále trochu zohrávame, predsa je nás tu pár nových hráčov a najmä my sa musíme zohrať s úplne novým tímom. Cítim sa ale v tíme veľmi dobre a myslím si, že je tu veľký potenciál. Verím, že to v lige bude fungovať.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Posila Šamorína Denis Jančo pred jarnou časťou: Prvoradý cieľ je záchrana