II. liga – Pracovné stretnutie zástupcov klubov pred novou sezónou

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)
Branislav Sarňák|23. júl 2020 o 14:15

ZVOLEN (SFZ) – Zástupcovia druholigových klubov sa vo štvrtok stretli vo Zvolene na pracovnom stretnutí pred začiatkom novej sezóny 2020/21. Na programe mali šesť bodov.

Slovenský futbalový zväz na stretnutí zastupovali predseda Komisie pre riadenie II. ligy a vedúci oddelenia riadenia súťaží Miroslav Richtárik, manažér licenčných práv Jaroslav Šišolák a člen výkonného výboru SFZ Tomáš Medveď.

Na úvod stretnutia privítal zástupcov klubov Miroslav Richtárik. „Dovoľte mi, aby som vás privítal na pracovnom stretnutí. Teší ma, že sme sa mohli po koronakríze stretnúť. Teší ma aj to, že sme mohli dohrať súťaž a teraz sa už pripravujeme na nový ročník,“ privítal prítomných Richtárik.

Po privítaní nasledovala v druhom bode voľba dvanástich klubov II. ligy v zmysle stanov SFZ s právom delegovať riadnych delegátov na Konferencie SFZ na obdobie do 30. júna 2021. Z druholigovej pätnástky medzi volenými tímami nefigurovali B mužstvá fortunaligistov – Slovan Bratislava B a MŠK Žilina B. Zástupcovia klubov dostali hlasovacie lístky a spomedzi seba si za delegátov na konferenciu zvolili – FK Dubnica, MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Skalica, FK Železiarne Podbrezová, FK Poprad, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, MŠK Púchov, FC Košice, Partizán Bardejov, FC ŠTK 1914 Šamorín, KFC Komárno a FC Petržalka. Čierny Peter napokon ostal v rukách Slavoju Trebišov. „Ďakujem za rýchle a korektné hlasovanie. S výsledkami oboznámim vedenie SFZ,“ konštatoval šéf II. ligy.

V treťom bode predstavil Richtárik základné informácie k sezóne 2020/21. „Instat (štatistický web pre trénerov a kluby – pozn.) budete mať k dispozícii aj v ďalšej sezóne, naďalej budete používať aj IPRT preukazy a bude v nej naďalej platiť aj pravidlo o hráčoch do 21 rokov,“ zhrnul základné informácie.

(Autor: SFZ)

V ďalšom bode informoval Richtárik o licenčnom konaní. „Absolvovali sme ho druhý raz. Teraz to bolo lepšie ako minulý rok. Licenčné konanie na ďalší ročník 2021/22 by malo byť už v elektronickej forme,“ priblížil.

V piatom bode sa prítomným prihovoril manažér licenčných práv Jaroslav Šišolák. „Priame prenosy budeme robiť aj v ďalšej sezóne, z každého kola odvysielame dva zápasy, fanúšikovia si na to zvykli. Budeme vyrábať aj publicistické relácie. Spomeniem napríklad Narážačku, kde má a aj naďalej bude mať veľký priestor práve druhá najvyššia súťaž, ktorú budú komentovať zaujímaví hostia,“  vravel Šišolák.

Po ňom dostal slovo člen výkonného výboru Tomáš Medveď. „Som rád, že po koronakríze sa opäť rozbehol futbalový život. Niektoré kluby som už navštívil, do ďalších rád pôjdem. Mojou víziou je, aby sme dokázali diskutovať o problémoch pred tým, ako pôjdu na Komoru pre riešenie sporov. Chceme hráčov pripravovať na život po kariére. Máme aj projekt osobnostného rozvoja, je to blok pomoci. Veľa hráčov totiž nezvládlo prechod z futbalového života do civilného. Chceme pôsobiť aj na vzdelávanie mládeže. Som tu pre vás, som tu pre hráčov a verím, že diskusiou dokážeme veľa vecí vyriešiť,“ vravel Medveď.

Posledným bodom bola diskusia, po ktorej poprial Miroslav Richtárik všetkým klubom veľa športových úspechov do novej sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Pracovné stretnutie zástupcov klubov pred novou sezónou