II. liga – Prekvapivý triumf Banskej Bystrice nad Pohroním, Varga: Hráči si zaslúžia absolutórium

Branislav Sarňák|13. apr 2019 o 10:15

ŽIAR NAD HRONOM (SFZ/brs) – Prekvapenie aké čakal málokto. Futbalisti FK Pohronie prehrali druhýkrát za sebou a celkovo tretí raz v aktuálnej sezóne. Tentoraz nestačili na Banskobystričanov, ktorí sa tešili z výhry 2:0 a na jar ešte neprehrali.

Viac ako 1 400 divákov na tribúnach sa nestihlo ani poriadne usadiť sa a už svietilo na svetelnej tabuli 0:2. V 4. min sa tešil z gólu Patrik Vajda a približne o 120 sekúnd aj Matej Starší. „Bol to klasické derby, ktoré sme nezvládli. Mali sme zlý vstup do zápasu. Doposiaľ nás vždy držala obrana a zväčša sme hrali na nulu. Teraz sme hneď inkasovali. Myslím, že to boli jednoduché góly. Dalo sa to však ešte zvládnuť, mali sme na to dostatok času. To sa nám však nepodarilo a preto je Bystrica šťastnejšia a myslím si, že zaslúžene vyhrala,“ povedal vo videu na facebooku FK Pohronie kapitán mužstva Lukáš Pellegrini.

Kľúč ako zdolať Pohronie v tejto sezóne našli zatiaľ Lipany (v 17. kole vyhrali 1:0), Dubnica (v 22. kole vyhrala 2:0) a teraz Banská Bystrica. „Prehrali sme, mrzí nás to, ale dostať hneď v úvode dva góly, to by možno zamávalo aj s inými mužstvami. Potom chalani znervózneli a mali sme veľa zbytočných strát. Napriek tomu sme si vytvorili šance, ale asi nám nebolo súdené dať gól,“ okomentoval vývoj duelu s Banskobystrčanmi tréner Pohronia Milan Nemec. V čom videl dôvody straty všetkých bodov? „Boli sme nedôrazní, najmä pri prvom góle, ktorý padol po štandardnej situácii. Nemal do miesta, kde bola lopta kto vbehnúť a odkopnúť ju. Tak ju súper dotlačil do bránky. Pri druhom góle sme zaspali na našej ľavej strane a súper nás potrestal,“ konštatoval Nemec.

(Autor: SFZ)

Po pohronskom derby bol vysmiaty a spokojný šéf lavičky Dukly Stanislav Varga. „Zápas nám vyšiel. V kútiku duše sme si možno úvod takto predstavovali. Pohronie má skvelé celé mužstvo, ale asi najviac práce v ňom odvádza Pellegrini, tak som dal na neho osobnú obranu. Viktor Tóth mu možno znechutil futbal, ale nemali sme inú možnosť. Som rád, že nám to vyšlo a podržal nás aj brankár, ale všetci moji hráči si zaslúžia absolutórium, bojovali do konca. V minulých zápasoch sme nepremenili naše šance, teraz nám to vyšlo. Napriek všetkému si myslím, že Pohronie je stále najväčší favorit na postup,“ vravel Stanislav Varga. Banskobystričania mali v Žiari nad Hronom početnú fanúšikovskú skupinu, ktorej po záverečnom hvizde ďakovali za podporu a všetci spolu sa tešili z výhry. Červeno-bieli na jar ešte navyše ešte neprehali. „Výsledkovo sa nám zatiaľ darí, mohlo to však byť aj horšie, ale aj lepšie. Ďakujeme fanúšikom, že nás prišlo podporiť a urobili sme im radosť,“ vravel Varga.

Dnes 23. kolo pokračuje ďalšími zápasmi. Futbalnet TV prinesie priamy prenos zo stretnutia MFK Liptovský Mikuláš - FC Petržalka. Petržalčanov už nebude viesť tréner Balázs Borbély, ktorý počas týždňa skončil a vedenie určilo za dočasného hlavného kouča Miroslava Mentela.

FK POHRONIE – MFK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA 0:2 (0:2)
Góly: 4. Vajda, 6. Starší
ŽK: Jacko – Vajda, Prikryl
Rozhodoval: Vlčej – 1 419 divákov
Pohronie: Jenčo – Župa, Nosko, Jacko, Pellegrini, Sedláček, Hatok, Abrahám (66. Višič), Dzurík (46. Voško), Košuda (46. Kondrlík), Blahút. Tréner: Milan Nemec
Ban. Bystrica: Krejčí – V. Tóth (90. Žilinec), Starší, Laksik (90. Galič), Kupčík, Snitka, Polievka (88. Gregáň), Prikryl, Migaľa, Vajda, Willwéber. Tréner: Stanislav Varga

Ďalší program 23. kola

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Prekvapivý triumf Banskej Bystrice nad Pohroním, Varga: Hráči si zaslúžia absolutórium