II. liga – Šamoríčania potešili fanúšikov tromi bodmi a dámy aj kvetmi

(Zdroj: Facebook FC ŠTK 1914 Šamorín, Autor: FC ŠTK 1914 Šamorín)
Branislav Sarňák|10. mar 2020 o 08:00

ŠAMORÍN (SFZ) – Tréner druholigového Šamorína Ján Blaháč zaknihoval aj vo štvrtom súťažnom zápase na lavičke FC ŠTK triumf. Naposledy potešili Šamorínčania svojich fanúšikov v nedeľu na Medzinárodný deň žien, keď si poradili s Dubničanmi 2:1. Pekným gestom si klub uctil aj svoje fanúšičky, ktoré obdaroval kvetinami.

Ján Blaháč na jeseň triumfoval so svojimi zverencami nad Liptovským Mikulášom 3:0, Komárnom 3:1 a Banskou Bystricou 3:0. Ďalším trojbodovým ziskom odštartoval aj jarnú časť, keď recept na tím z juhu Slovenska nenašli Dubničania. Tí síce na Žitnom ostrove viedli po góle navrátilca Jakúbeka 1:0, ale domáci duel po zásahoch Zuberua a Bednára otočili. „Slovo sladké je pre toto víťazstvo výstižné, rodilo sa totiž ťažko. Tím Dubnice je výborný a má veľmi dobré individuality, pre nás to bol neskutočne ťažký zápas. Navyše prehrávali sme 0:1 a keďže naším cieľom bolo víťazstvo, tak sme museli otáčať. Našťastie sa nám to podarilo. Naše vystúpenie malo gradáciu, celkovo zápas mal svoju kvalitu, aj keď terén bol ťažký,“ zhodnotil Ján Blaháč na klubovom Facebooku ostatný triumf.

Šamorínčania oslavujú gól proti Dubnici.
Šamorínčania oslavujú gól proti Dubnici. (Zdroj: Facebook FC ŠTK 1914 Šamorín, Autor: Tibor Őry)

Šamorínčania preukázali proti Dubnici silnú psychiku, keď ich nezlomil ani nepriaznivý vývoj. „Pracujeme na tom, aby sme sa mentálne posúvali ďalej, je to zásluha najmä starších hráčov na čele s kapitánom Vladimírom Pončákom. Musím ich pochváliť,“ vyhlásil tréner.

Futbalisti ŠTK sa vďaka týmto trom bodom vyšvihli nad zostupové pásmo. „Tlak na hráčov nebude menší, pokračujeme v ceste za svojim cieľom. Verím, že nás naša pozícia môže povzbudiť, aj do ďalšieho zápasu pôjdeme s tým, že chceme uspieť,“ zakončil Blaháč.

(Autor: SFZ)

Duducz: Hráči rozdávali kvety s radosťou

Príjemné prekvapenie čakalo na fanúšičky Šamorína pri vstupe do areálu štadióna. „Veľmi si vážime našich fanúšikov – mladých, starších, deti, mužov aj ženy. Keďže práve v deň nášho domáceho zápasu s Dubnicou mali dámy sviatok, Medzinárodný deň žien, rozhodli sme sa, že ich poctime vstupom zadarmo a dostanú od nás aj kvety. Aj v budúcnosti budeme podobnými aktivitami lákať fanúšikov a budeme sa im snažiť spríjemňovať čas strávený na štadióne v Pomlé,“ uviedol pre futbalnet.sk tlačový hovorca klubu Tibor Duducz.

Fanúšičky Šamorína dostali od hráčov ŠTK kvety.
Fanúšičky Šamorína dostali od hráčov ŠTK kvety. (Zdroj: Facebook FC ŠTK 1914 Šamorín, Autor: FC ŠTK 1914 Šamorín)

Hráči s rozdávaním kvetov nemali problém. „S radosťou, bez problémov a so širokým úsmevom vítali chalani, ktorí sa nedostali do nominácie na stretnutie, pri bráne dámy a obdarovali ich kvetmi. Dámy boli príjemne prekvapené. Ďakovali klubu, že si váži svojich fanúšikov. Povedali, že ŠTK im urobil deň krajším. Želali si, aby naši chalani vyhrali. Dočkali sa aj toho,“ dodal s úsmevom Duducz.

Fanúšičky Šamorína dostali od hráčov ŠTK kvety.
Fanúšičky Šamorína dostali od hráčov ŠTK kvety. (Zdroj: Facebook FC ŠTK 1914 Šamorín, Autor: FC ŠTK 1914 Šamorín)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Šamoríčania potešili fanúšikov tromi bodmi a dámy aj kvetmi