II. liga – Šamorín našiel brankársku jednotku, Valach: Pre ŠTK som sa rozhodol pre priamy a rýchly prístup

Branislav Sarňák|28. júl 2020 o 09:15

ŠAMORÍN – Člen reprezentačného tímu do 21 rokov Frederik Valach posilnil pred štartom nového ročníka II. ligy FC ŠTK Šamorín. Valach v Šamoríne vystriedal doterajšiu jednotku medzi tromi žrďami Juraja Hajdúcha, ktorý sa s ŠTK nedohodol na ďalšom pôsobení. Ako vyzerá aktuálny káder Šamorínčanov?

Valach na juh Slovenska prichádza z FC Petržalka. „Vzhľadom na koronakrízu som sa stal voľným hráčom, preto som si začal hľadať nový klub. Pre ŠTK som sa rozhodol pre priamy a rýchly prístup zo strany vedenia, podmienky v klube ma zaujali, takže som rád, že sme sa dohodli,“ povedal pre stksamorin.sk po podpise zmluvy Valach.

Brankára teší, že sa v klube pred štartom novej sezóny zišla v Šamoríne dobrá partia. „A to nielen na ihrisku, ale aj mimo neho. Preto sa chceme prezentovať pekným futbalom a zbierať body. Ja osobne som uplynulý rok neprežíval práve najlepšie futbalové obdobie, hlavne preto sú moje osobné ambície najmä ostať zdravý a odchytať čo najviac minút,“ uviedol Valach.

Ako vníma posilu športový riaditeľ Csaba Horváth? „Frederik je perspektívny brankár, ktorý výborne zapadá do nášho mladého tímu. Hľadali sme brankára na pozíciu jednotky a som presvedčený, že sme našli toho správneho,“ konštatoval Horváth.

Šamorínčania budú aj v ďalšej sezóne farmou fortunaligového DAC Dunajská Streda. Dunajskostredčania v týchto dňoch sú na sústredení v Rakúsku a za nimi vycestoval aj Valach. „Ďalší dôkaz skvelej spolupráce ŠTK Šamorín s DAC. Náš gólman Frederik Valach sa pripojil k nášmu partnerskému klubu, ktorý je v súčasnosti na sústredení v rakúskych Alpách,“ informoval ŠTK Šamorín na svojom facebookovom profile.

(Autor: SFZ)

Káder ŠTK Šamorín k 24.7.2020

Brankári: Frederik Valach, Jakub Bubák

Obrancovia: Ľubomír Mezovský, Draško Matej Marić-Bjekić, Kostas Oikonomou, Gergely Kováč, Vladimír Fujak

Stredopoliari: Juraj Pančík, Lukas Leginus, Aldo Baéz, Ladislav Nagy, Denis Jančo, Péter Nagy, Kristián Slebodník, Jakub Čunta, Tamás Méry

Útočníci: Martin Rymarenko, Ernest Boateng

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Šamorín našiel brankársku jednotku, Valach: Pre ŠTK som sa rozhodol pre priamy a rýchly prístup