II. liga – Šamorín pred jarnou časťou získal dve zahraničné posily

(Zdroj: stksamorin.sk, Autor: FC ŠTK 1914 Šamorín)
Branislav Sarňák|17. feb 2020 o 11:00

ŠAMORÍN – FC ŠTK 1914 Šamorín získal do svojich radov pred jarnou časťou II. ligy už tri nové tváre. Po Denisovi Jančovi posilnili tím z juhu Slovenska dvaja zahraniční futbalisti Konstantinos Oikonomou a Nikola Unkovič.

Oikonomou, ktorý má grécke korene, sa narodil a vyrastal v Budapešti. „Vďaka môjmu agentovi, ktorý je tiež z Maďarska, a ktorý má prehľad o šamorínskom projekte, som sa pred pár týždňami skontaktoval so Šamorínom. Oslovila ma najmä vízia, ktorú v klube majú. Tím je plný mladých, talentovaných hráčov, čo mi taktiež vyhovuje,“ opísal pre stksamorin.sk prvý kontakt s klubom samotný hráč. 

Pre Oikonomoa bude po Maďarsku a Grécku Slovensko ďalšia futbalová destinácia. „Hoci som polovičný Grék a rozprávam aj po grécky, už moje pôsobenie v Grécku (hral za Ergotelis - pozn.) považujem za zahraničnú skúsenosť, keďže som väčšinu života prežil v Maďarsku. Verím, že sa na Slovensku posuniem výkonnostne vyššie a pozbieram skúsenosti vo fyzicky náročnej a vyrovnanej súťaži,“ uviedol Oikonomou a na záver prezradil svoje ambície v novom klube: „Samozrejme, chcem pomôcť tímu vyhnúť sa vypadnutiu, tvrdo trénovať každý jeden deň a stať sa lepším hráčom, akým som bol.“

Oikonomou si v drese Šamorína už otvoril strelecký účet, keď sa presadil jedným gólom v prípravnom zápase proti Dunajskej Lužnej (3:1).

Konstantinos Oikonomou chce Šamorínu pomôcť k záchrane.
Konstantinos Oikonomou chce Šamorínu pomôcť k záchrane. (Zdroj: stksamorin.sk, Autor: FC ŠTK 1914 Šamorín)

Zo Serede do Šamorína prichádza na polročné hosťovanie Srb Nikola Unkovič. V tíme ŠTK odohrá jarnú časť ročníka 2019/20. „Na tréningoch a v prípravných dueloch nás presvedčil o svojich kvalitách. V jeho osobe sme získali mladého talentovaného stopéra,“ uviedol pre klubový web športový riaditeľ ŠTK Šamorín Csaba Horváth.

Unkovič nastúpil za Šamorín aj v prípravnom zápase proti Sencu (6:2).

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Šamorín pred jarnou časťou získal dve zahraničné posily