II. liga – Šamorínčania v novej sezóne doma až v auguste

Branislav Sarňák|16. júl 2019 o 09:30

ŠAMORÍN (SFZ) – Začiatok druholigovej sezóny 2019/20 sa nezadržateľne blíži. Prvé kolo nového ročníka sa začne už tento piatok, Šamorínčania sa však pred svojimi fanúšikmi predstavia až v auguste.

Dôvod je výmena trávnika na hlavnom ihrisku na štadióne ŠTK, ktorá sa začala hneď po skončení uplynulej sezóny. Toto zvýšenie kvality hracej plochy si vyžiadalo aj zmenu v rozpise stretnutí na začiatku nového ročníka. Šamorínčania mali pôvodne hrať zápas 2. kola (26. júla – pozn.) proti MFK Dukla Banská Bystrica doma, ale medzi klubmi nastala dohoda a duel sa odohrá pod Urpínom. Na domácej pôde tak prvýkrát budú futbalisti Šamorína bojovať podľa aktuálneho rozpisu stretnutí v 4. kole proti Petržalke. To je na programe 11. augusta, ale ani to však ešte nie je isté. „Nový trávnik potrebuje pri priaznivom počasí päť až šesť týždňov oddychu. Veríme, že stihneme zápas s Petržalkou, sme však pripravení aj na alternatívu, že prvý domáci zápas odohráme až s Bardejovom (25. augusta – pozn.),” povedal pre klubový web vedúci prvého mužstva ŠTK Roland Csolle.

Nagy na tréningu Šamorína.
Nagy na tréningu Šamorína. (Zdroj: stksamorin.sk, Autor: stksamorin.sk)

Nagy prvou posilou ŠTK

Šamorínčania predstavili aj prvú oficiálnu posilu pred novou sezónou. Je ňou stredopoliar Péter Nagy. Ide o kmeňového hráča DAC Dunajská Streda, ktorý počas jarnej časti 2018/19 hosťoval v FC Petržalka. „Oslovil ma projekt Šamorína s DAC, preto som pred inými uprednostnil ponuku ŠTK. Pre hráčov sú touto spoluprácou vytvorené výborné podmienky, keďže môžeme trénovať v MOL Akadémii, Pomlé (domáci štadión ŠTK – pozn.) a šamorínskom X-bionicu. Verím, že vybudujeme silné mužstvo, ktoré dosiahne čo najlepšie výsledky v druhej lige. Príprava i tréningový proces nasvedčujú, že sme zatiaľ na dobrej ceste,“ vravel Nagy pre stksamorin.sk.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Šamorínčania v novej sezóne doma až v auguste