II. liga: Šamorínsky ostrostrelec Pato: Bezpochyby je toto moja najlepšia fáza v kariére

Branislav Sarňák|6. nov 2018 o 17:20

zdroj: stksamorin.sk

ŠAMORÍN (zdroj: stksamorin.sk) - Je to pre neho už tretia sezóna, v ktorej zasiahol do zápasov II. ligy v drese Šamorína. V 16 dueloch aktuálneho ročníka v druhej najvyššej súťaži a v troch stretnutiach Slovnaft Cupu zaznamenal dovedna 17 presných zásahov. Reč je o zakončovateľovi Matheusovi Patovi.

Brazílsky loptový kúzelník v piatok zaznamenal druhý hetrik v tejto sezóne druhej ligy, čím sa s 12 gólmi vyhupol na delenú druhú priečku tabuľky strelcov. „Bez pochyby je toto moja najlepšia fáza v profesionálnej kariére. Šamorínsky projekt mi ju zachránil po ťažkom zranení, ktorým som si v minulosti prešiel po prechode z mládežníckeho futbalu. Momentálne som na tom fyzicky dobre, som v zápasovom rytme, naberám na hernom sebavedomí a toto sú veci, ktoré každý hráč potrebuje. Som momentálne v šamorínskom drese šťastný,“ prezradil miláčik tímu z juhu Slovenska pre klubový web Šamorínčanov.

Ešte v mládežníckej kategórii sa stal najlepším strelcom brazílskej Serie A do 20 rokov. Bolo to v roku 2015, kedy sa Fluminense U20 stalo majstrom krajiny. V októbri toho istého roku si však Pato (v preklade kačka), ako ho odmalička volajú jeho najbližší, privodil zranenie kolena, ktoré ho z hry vyradilo takmer na rok. Do hry sa vrátil až v októbri 2016, práve v drese STK Šamorín. Do formy sa dostával na jar tej istej sezóny aj v drese brazílskeho Tupí, a keď sa zdalo, že v lete 2017 bude po odchode Peua novou oporou STK, prišlo zranenie kľúčnej kosti v prípravnom zápase proti Olomoucu. „Uplynulé dva roky boli pre mňa veľmi náročné. Utrpel som zranenie a keď som sa dostával do formy, prišlo ďalšie zranenie. Takto dookola. To je, samozrejme, ťažké na psychiku, ale vďaka podpore mojej rodiny, partnerky a profesionálov v štruktúrach Fluminense, som sa vrátil,“ prezradil na jar, keď strelil Lokomotíve Košice svoj prvý gól po deviatich mesiacoch. 

Ak sa na jar gólovo len rozbiehal, v novej sezóne strelecky explodoval, hoci nie v pozíciách, v ktorých hral predtým, tentokrát ako stiahnutý útočník či tvorca hry. „Nikdy predtým som nehral na tomto poste. Tréneri na začiatku sezóny potrebovali, aby som tam nastúpil, tak som to skúsil. Cítim sa na nej veľmi dobre, darí sa mi. Myslím si, že môžem hrať kdekoľvek v ofenzíve,“ uviedol Pato, ktorý si v Šamoríne síce už zvykol, no skutočnú vnútornú pohodu našiel až po tom, čo za ním pricestovala jeho partnerka. Od jej príchodu zaznamenal dva hetriky v lige. „Manažment klubu sa smeje, že jej nikdy nedovolí zo Šamorína odísť,“ dodáva s úsmevom. „Ale seriózne, vždy pri mne stála, aj počas ťažkých období, rovnako, ako moja rodina. Preto ďakujem za moju súčasnú formu aj im.“ Hoci tímu úvod súťaže veľmi nevyšiel, šamorínska desiatka ostáva optimistická. „Nie sme ešte ani v polovici súťaže. V posledných zápasoch stúpame v tabuľke. Máme pred sebou toho ešte veľa. Podstatné je zakončiť jeseň čo najlepšie,“ uzavrel Pato.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga: Šamorínsky ostrostrelec Pato: Bezpochyby je toto moja najlepšia fáza v kariére