II. liga - Skaličan Laci Szöcs si užíva spoluprácu s Hlavatovičom: Je to pán futbalista

(Zdroj: mfkskalica.sk, Autor: MFK Skalica)
Branislav Sarňák|8. okt 2018 o 12:00

zdroj: mfkskalica.sk

SKALICA (zdroj: mfkskalica.sk): Dá sa povedať, že je skalickou stálicou v obranných radoch. Vlani si síce na šesť mesiacov odskočil do zahraničia, ale okrem toho pôsobí na Záhorí už tretiu sezónu. Dovedna v našom drese nastúpil na 56 súťažných zápasov, v ktorých dokázal šesťkrát skórovať. Reč je o stopérovi Ladislavovi Szöcsovi.

Aj proti Liptovskému Mikulášu predviedol spoľahlivý výkon, hoci ho mrzelo, že sme museli dobiehať jednogólové manko. „Jasné, že sme to chceli vzadu uhrať na nulu. Bohužiaľ sme inkasovali, ale asi sme ten gól potrebovali, lebo nás nakopol a dokázali sme zápas otočiť v náš prospech,“ povedal Szöcs pre webovú stránku Skaličanov.

Pred dvomi týždňami momentálne prvý tím II. ligy doma ukončil dlhočiznú 25-zápasovú víťaznú sériu. „Víťazstvo chutí. Po domácej prehre s Pohroním sme sa museli dostať späť na víťaznú vlnu a sme radi, že sa nám to podarilo. Vedeli sme o tej sérii, ale v kabíne sme to veľmi nerozoberali. Taká šnúra, akú sme dosiahli sa často neopakuje, teraz môžeme začať novú,“ povedal 29-ročný futbalista.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Po odchode Pavla Majerníka do futbalového dôchodku v tejto sezóne vedno so Szöcsom nastupuje na stopérskom poste najmä Lukáš Hlavatovič. „Backy je pán futbalista. Zahrá tam, kde ho dáte. Som veľmi rád, že môžem hrať po jeho boku. Zatiaľ nám to klape, snáď nám to takto vydrží,“ vzdal poklonu svojmu parťákovi Szöcs.

Keďže sa hral zápas proti Liptákom až o 19. hodine, bolo už vopred známe, že v prípade víťazstva sa posunieme na prvú pozíciu. Vnímali tento imperatív hráči pred zápasom? „Každý to sleduje, hoci sme to nechceli veľmi riešiť, vedeli sme, že v prípade víťazstva nad Liptovským Mikulášom pôjdeme opäť do vedenia,“ zakončil debatu rodák z Dunajskej Stredy, ktorý sa už teší na stredajší pohárový zápas proti MFK Ružomberok. Výkop stretnutia bude v Skalici štadióne o 18. hodine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga - Skaličan Laci Szöcs si užíva spoluprácu s Hlavatovičom: Je to pán futbalista