II. liga – Skalická posila Hric je počas karantény doma v Česku na chate: Môžem sa prebehnúť, potom zrelaxovať

Branislav Sarňák|23. mar 2020 o 08:45

SKALICA – Jednou z posledných zimných posíl druholigového MFK Skalica sa stal český obranca Jakub Hric. Ten na Záhorie prišiel z FK Železiarne Podbrezová len dva týždne pred štartom jarnej časti. V prvom zápase odvetnej časti nastúpil práve proti svojmu bývalému klubu, ale so spoluhráčmi nezískali na Horehroní žiadny bod (0:1).

Hric odohral celý zápas. Stretnutie nepovažoval za špeciálne. „V Podbrezovej som strávil strašne krátky čas na to, aby som to vnímal nejak špeciálne. Samozrejme, chcel som tam vyhrať, bohužiaľ, nepodarilo sa nám to. Ideme ďalej, teda, dúfame v to...“ povedal Jakub Hric v rozhovore pre klubový web mfkskalica.sk. Stihol si už český obranca za taký krátky čas zvyknúť na nové pôsobisko? „Celkom áno, nebol s tým žiadny problém. Pomaly som sa začal viac a viac spoznávať so spoluhráčmi, ktorí na mňa urobili veľmi dobrý dojem. Či už po ľudskej, ale aj futbalovej stránke.“

Momentálne má však futbal takmer na celom svete stopku, čo je jeden z preventívnych krokov proti ďalšiemu šíreniu koronavírusu medzi ľuďmi. „Situácia nie je veľmi priaznivá. Nedávno som si spomenul, že som okolo Vianoc videl video z Číny, ako ľudia padali bezvládne na zem, mali vysoké horúčky... Ani vo sne by mi nenapadlo, že o tri mesiace to bude aj u nás. Snáď pomôžu všetky prijaté opatrenia k tomu, aby sa utlmilo šírenie nákazy a aby sme mohli všetci opäť normálne fungovať,“ zaprial si 28-ročný obranca.

Hric počas podpisu zmluvy s MFK Skalica.
Hric počas podpisu zmluvy s MFK Skalica. (Zdroj: mfkskalica.sk, Autor: MFK Skalica)

Niekdajší hráč Podbrezovej či Poradu je momentálne doma v Česku. Stihol už osláviť narodenie synovca či pomôcť kamarátovi na stavbe. Teraz je na chate. „Šiel som sem, lebo momentálne platia v krajine prísne opatrenia. Keďže sa chcem udržiavať v kondícii, sú tu ideálne podmienky. Môžem sa prebehnúť, potom príjemne zrelaxovať. Chata sa nachádza v Novohradských horách. Veľmi často sa sem počas roka nedostanem, preto, keď je nejaká možnosť, rád sem prídem. Vždy si pospomínam na pekné zážitky z detstva,“ priblížil Hric. 

V Česku je vyhlásená aj celoplošná karanténa. „Môžete ísť len do práce alebo na nákupy, inak sa nemôžete zdržiavať mimo domova. Keď sa pohybujeme po verejných priestranstvách, všetci musíme povinne nosiť rúška. Toto sú asi najdôležitejšie opatrenia, ktoré pociťujeme v bežnom živote,“ priblížil Hric.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Skalická posila Hric je počas karantény doma v Česku na chate: Môžem sa prebehnúť, potom zrelaxovať