II. liga – Sokoli sa vracia na slovenskú druholigovú scénu, zmena aj v Žiline

Novým trénerom Šamorína sa stal Branislav Sokoli.
Novým trénerom Šamorína sa stal Branislav Sokoli. (Zdroj: stksamorin.sk, Autor: stksamorin.sk)
Branislav Sarňák|25. jún 2019 o 09:20

ŠAMORÍN/ŽILINA (SFZ) – Ďalšie dve druholigové mužstvá oznámili zmenu na trénerskej stoličke pre sezónu 2019/20. Novými tvárami budú Branislav Sokoli v FC ŠTK 1914 Šamorín a Peter Černák v rezervnom tíme Žiliny.

Šamorínčania oficiálne oznámili ukončenie spolupráce s brazílskym FC Fluminense a stali sa farmou fortunaligovej Dunajskej Stredy. Na lavičku Šamorína teraz prichádza známe trénerské meno Branislav Sokoli. Ten viedol v minulosti v II. lige FC Lokomotíva Košice a naposledy pôsobil ako asistent Zsolta Hornyáka v Luchu Vladivostok a Slovane Liberec. „Koncom mája sme spolu s kolegom Hornyákom nečakane ukončili pôsobenie v FC Slovan Liberec, aj keď sme tam mali ešte zmluvu na ďalšie obdobie. Pri odchode z Liberca som sa dozvedel, že dochádza k spolupráci medzi DAC Dunajská Streda a FC ŠTK 1914 Šamorín, čo ma zaujalo. Následne som dostal pozvanie na výberový pohovor, kde som zrejme presvedčil zástupcov DAC a ŠTK, aby ma angažovali. Samozrejme, teším sa, že som dostal príležitosť pracovať v ambicióznom klube,“ vravel Sokoli pre stksamorin.sk.

Napriek angažmánom v zahraničí nestratil nový kouč mužstva z juhu Slovenska prehľad v druhej najvyššej súťaži. „Myslím si, že mám dostatok informácii, či už z médii alebo priamo od hráčov a priateľov. Kvalita išla hore a myslím, že je to veľmi náročná súťaž, keďže v predošlej sezóne až do záverečných kôl hralo veľa klubov o záchranu alebo o baráž o postup. Som plný očakávania, keďže som v poslednom období pôsobil viac v zahraničí. Teším sa hlavne na spoluprácu s mladými hráčmi, ktorých v kádri bude veľa. Verím, že sa budú chcieť učiť a pomôžem v ich príprave na vyššiu súťaž,” vyhlásil Sokoli, ktorého asistentom bude Juraj Baláž.

Šamorínčania už majú za sebou aj premiéru pod novým trénerom. V prípravnom zápase podľahli Dunajskej Strede 3:6. „Išlo samozrejme o prvý zápas a chlapci boli spolu len tri dni. Napriek tomu som bol našimi hráčmi v niektorých situáciách príjemne prekvapený. Je na čom stavať,“ komentoval Sokoli prvý duel nových zverencov.

Černák (vpravo) bude v novej sezóne viesť žilinskú rezervu.
Černák (vpravo) bude v novej sezóne viesť žilinskú rezervu. (Zdroj: mskzilina.sk, Autor: mskzilina.sk)

Černák: Budem sa snažiť nesklamať a nadviazať na prácu mojich kolegov

Zmena nastala aj v žilinskej rezerve, ktorú minulú sezónu viedol Slavomír Konečný. Toho nahradil Peter Černák. Nový kouč dosiahol v uplynolom ročníku dobré výsledky s „žlto-zelenou“ U17, s ktorou sa prebojoval až do  finále Česko-slovenského pohára. „Sezónu sme si predĺžili s U17 na Česko-slovenskom pohári, preto budú mať úvodný týždeň letnej prípravy na starosti moji kolegovia Pavol Staňo s Máriom Pečalkom. Preto mi klub vyhovel a mohol som si predĺžiť dovolenku,“ konštatoval pre mskzilina.sk Černák. Toho posun k rezervnému tímu potešil. „Som rád za prejavenú dôveru. Budem sa snažiť nesklamať a nadviazať na prácu mojich kolegov. Je to pocta a záväzok,“ vyhlásil.

Hlavná úloha MŠK Žilina B je príprava hráčov pre prvý tím šošonov. „Určite chceme komplexne pripravovať mladých hráčov na prechod do mužského futbalu. Druhá liga je náročná súťaž, o čom sme sa mohli presvedčiť počas minulej sezóny. Do kádra pribudnú takmer všetci zverenci z U17, takže som rád, že naša spolupráca pokračuje,“ dodal Černák.

Trénerské zmeny už oznámil MFK Skalica, ktorý povedie Jozef Kostelník. Nového trénera už predstavil aj FC Petržalka, je ním Jozef Dojčan.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Sokoli sa vracia na slovenskú druholigovú scénu, zmena aj v Žiline