II. liga – Stanovisko vedenia FC Petržalka k situácii spôsobenej koronavírusom

Branislav Sarňák|2. apr 2020 o 08:30

BRATISLAVA – V stredu 1. apríla rozhodlo vedenie druholigového FC Petržalka o rozpustení kádra A-tímu. Neznamená to však, že klub zaniká. V prípade obnovenia druhej najvyššej súťaže má vedenie Petržalčanov pripravený plán, ako súťažný ročník dohrať.

Stanovisko k aktuálnej situácii v FC Petržalka ohľadom šírenia koronavírusu a rozpusteniu kádra (zdroj: fcpetrzalka.sk):

„Vedenie klubu FC Petržalka sa po dôkladnom zvážení na základe súčasnej epidemiologickej situácie a jej ekonomických dopadov na fungovanie klubu, rozhodlo pre túto chvíľu predčasne ukončiť sezónu pre hráčov doterajšieho kádra seniorského A-tímu.

V prípade, že by príslušné orgány SFZ rozhodli o reštarte aktuálneho ročníka II. ligy, klub zostáva s hráčmi naďalej v kontakte a umožní všetkým, ktorí prejavia záujem, dohrať aktuálny ročník II. ligy. Týmto chceme zdôrazniť, že hráči majú náš rešpekt, uvedené rozhodnutie nebolo smerované proti nim, ale sledovali sme výhradne záujmy klubu v súvislosti s jeho ďalšou existenciou. V každom prípade, ak by sa súťaž II. ligy opäť rozbehla, FC Petržalka disponuje dostatočným hráčskym kádrom pre zvyšok druholigovej sezóny.

Zároveň chceme športovú verejnosť a fanúšikov FC Petržalka ubezpečiť, že toto rozhodnutie neznamená zánik klubu. Naopak, uvedené kroky považujeme za správne z pohľadu ochrany zdrojov nevyhnutných pre zachovanie a ďalšie napredovanie klubu.

V tomto zmysle garantujeme kontinuitu fungovania mládežníckych družstiev. Otázku fungovania seniorského mužstva v nasledujúcej sezóne bude vedenie klubu riešiť na základe ekonomickej situácie klubu po skončení aktuálnej celospoločenskej krízy.“

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Stanovisko vedenia FC Petržalka k situácii spôsobenej koronavírusom