II. liga – Súťaž ľudí láka, na tribúnach o 22 000 fanúšikov viac

(Zdroj: FB/FC Petržalka, Autor: FC Petržalka)
Branislav Sarňák|26. nov 2018 o 14:30

BRATISLAVA (SFZ/brs) – Emócie utíchli, hráči si už užívajú zaslúžený oddych, kluboví manažéri dohadujú prípravné zápasy či venujú sa obmene kádrov. Áno, aj o tom je zimné obdobie v II. lige. Počas najbližších dní sa vrátime k tomu, ako vyzerala jeseň a dve jarné predkolá v jednotlivých tímoch. Dnes sa pozrieme na to, čo najviac zaujalo počas 17 kôl.

NEČAKANÝ LÍDER

Prvú priečku si vybojoval FK Pohronie. Klub, ktorý po minulom ročníku obsadil 9. miesto, si dával za cieľ, aby sa v tejto sezóne umiestnil na vyššej priečke. Počas 17 kôl nazbieral tím zo Žiaru nad Hronom 36 bodov, čo je o dva body menej ako po minulom ročníku. Futbalisti za skvelým jesenným ťažením, keď premožiteľa našli až v poslednom súťažnom zápase roka 2018, vidia skorý začiatok prípravy na aktuálnu sezónu.

Prekvapivý je aj tím na druhej priečke. Je ním MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý za lídrom zaostáva o tri body. Mikulášania v prvom kole utŕžili vysokú prehru 1:5 v Komárne, potom svoje výkony dokázali stabilizovať. S 34 gólmi sa dokonca môže popýšiť aj druhou najlepšou ofenzívou v lige.

Až za Liptákmi, síce len o skóre, je najväčší favorit na postup do Fortuna ligy MFK Skalica. Na jar nás tak čakajú zaujímavé boje. Veď ďalší veľký adept na najvyššiu súťaž FK Poprad stráca na prvú priečku len šesť bodov.

TRÁPIACI SA VÝCHOD

Spodok tabuľky vyznieva až tragicky pre tímy z východu Slovenska. Na posledných piatich miestach sú postupne Prešov, Lipany, Bardejov, Lokomotíva Košice a Trebišov. Bardejov môžeme označiť za remízového kráľa, keď sa až v siedmich jeho stretnutiach zrodil nerozhodný výsledok. Ani skóre "východniarov" nie je lichotivé, veď až na Prešovčanov majú zvyšné štyri mužstvá na konte viac inkasovaných gólov ako tých, čo súperom nasúkali. Najhoršie v tejto štatistike sú na tom Lipany, ktoré sa trafili do čierneho len 13-krát a ich brankár vyťahoval loptu zo siete až 36 ráz. Odrazovým mostíkom môže byť pre futbalistov Odevy výkon a výsledok z posledného kola na pôde Pohronia, kde vyhrali 1:0.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

NÁVŠTEVY NAD 1 000 ĽUDÍ

Druhá liga lákala počas jesene fanúšikov. Jasný dôkaz je ten, že až na 21 zápasoch bola návšteva vyššia ako 1 000 priaznivcov. Sedemkrát mali počet fanúšikov nad touto hranicou v Petržalke, päťkrát v Žiari nad Hronom, tri razy v Poprade a dvakrát v Bardejove, v Banskej Bystrici a v Komárne. Najviac divákov bolo zvedavých na duel 16. kola Pohronie – Inter Bratislava, keď na tribúnach bolo 1 638 priaznivcov. Dokopy na všetkých zápasoch jesennej časti bolo 83 965 fanúšikov, čo je o takmer 22 000 ľudí viac ako minulú jeseň. Priemerná návšteva na jedno kolo bola 4 939 fanúšikov a na jeden zápas bolo priemerne zvedavých 617 ľudí.

Z NOVÁČIKOV NAJVIAC PRESVEDČILA PETRŽALKA

Veľa sa čakalo od nováčikov, konkrétne od bývalých bášt slovenského futbalu. Napokon hráči Petržalky, Banskej Bystrice a Dubnice nesklamali. Najlepšie obstál klub z hlavného mesta, ktorý je po 17 kolách na 6. priečke, Dubnici patrí 8. pozícia a Banskobystričanom 11. Najhoršie sú z nováčikov na tom Lipany, ktoré sú v pásme zostupu, momentálne im patrí 13. miesto.

DRUHOLIGISTI V REPREZENTÁCII

To, že sa hrá futbal na dobre úrovni potvrdil aj reprezentačný tréner Adrian Guľa, ktorý si niekoľko duelov nenechal ujsť. Dokonca si z Petržalky a Pohronia vybral do novembrového kempu v Portugalsku troch hráčov. Z Pohronia si najcennejší dres obliekol Jozef Špyrka a z Petržalky dvojica Frederik Valach a Samuel Kozlovský. Kouč vyhlásil, že aj z tejto súťaže sa dá dostať do reprezentácie, len chlapci musia na sebe pracovať.

ĎALŠIE ZAUJÍMAVÉ ŠTATISTIKY

odohralo sa 136 zápasov

počas jesene padlo 404 gólov

2 992 hráčov nastúpilo v základnej zostave a 759 hráčov striedalo

rozhodcovia nariadili 58 pokutových kopov, z toho 49 hráči premenili

rozhodcovia udelili 559 žltých kariet

najviac žltých kariet – 42 v 9.kole

najmenej žltých kariet – 27 v 3., 5. a 14.kole

najviac žltých kariet v jednom zápase bolo 10: Prešov – Komárno 6.kolo

rozhodcovia udelili 16 červených kariet po 2. žltej karte

rozhodcovia priamo udelili 8 červených kariet

foto: Facebook FC Petržalka

TABUĽKA PO 17. KOLE II. LIGY

(Zdroj: futbalnet.sk, Autor: Futbalnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Súťaž ľudí láka, na tribúnach o 22 000 fanúšikov viac