II. liga – Trebišov s miestenkou po Lokomotíve Košice, Rusnák: Chceme sa vyhnúť záchranárskym prácam

Trebišovčania začali prípravu na novú sezónu.
Trebišovčania začali prípravu na novú sezónu. (Zdroj: Slavoj Trebišov, Autor: Slavoj Trebišov)
Branislav Sarňák|20. jún 2019 o 11:00

TREBIŠOV (SFZ) – Po sezóne 2018/19 sa lúčili s II. ligou, teraz je však všetko inak. Slavoj Trebišov bude hrať v druhej najvyššej súťaži aj v novom ročníku. Miestenku dostal klub zo Zemplína po tom, ako sa do ligy neprihlásil FC Lokomotíva Košice.

Trebišov skončil v minulej sezóne na 13. mieste, prvom v zóne zostupu a v tej chvíli to znamenalo vypadnutie do III. ligy. „My sme sa už pomaly zmierili s tým, že budeme hrať o súťaž nižšie. Zároveň sme v kútiku duše verili, že sa niekto neprihlási do ligy, problémy boli v Bardejove či Šamoríne. To, že sa však neprihlási ,Loky‘, čakal málokto,“ povedal pre futbalnet.sk športový riaditeľ Slavoja Vladimír Rusnák. Ako sa zrodilo v klube zotrvanie v súťaži? „V nedeľu mi volal predseda komisie pre riadenie II. ligy Miroslav Richtárik či by sme mali záujem v nej hrať. Do 24 hodín sme sa mali rozhodnúť. Správna rada klubu jednohlasne odsúhlasila naše zotrvanie v II. lige. Budeme musieť splniť ešte nejaké podmienky týkajúce sa štadióna. Za pomoci mesta, ktoré je naklonené futbalu, to dokážeme splniť,“ vyhlásil Rusnák.

(Autor: SFZ)

Trebišovčania v utorok 18. júna začali prípravu na nový súťažný ročník. „Riešili sme program prípravy pre III. ligu. Teraz sa to trošku zmenilo, ale zvládame to. Čaká nás obmena kádra, lebo niektorí hráči po vypadnutí odišli a niektorým skončila zmluva,“ vravel na margo skladby tímu Rusnák, ktorý bude v ďalšej sezóne aj hlavným trénerom. „Jozefovi Džubarovi skončí na konci júna u nás zmluva. Riešili sme to a hľadali za neho náhradu a chceli sme ísť aj cestou rozšírenia realizačného tímu. Mojím asistentom sa stane Ľuboš Benkovský, ktorý má skúsenosti s II. ligou z minulej sezóny, keď trénoval Lokomotívu Košice. Benkovský zároveň pozná hráčov na tejto úrovni,“ uviedol Rusnák, ktorý na záver prezradil aj cieľ Slavoja Trebišov v sezóne 2019/20: „Chceme sa vyhnúť záchranárskym prácam. Radi by sme sa čo najskôr usadili v strede tabuľky, ale podobný cieľ budú mať viaceré tímy.“ Slavoj v 1. kole sezóny 2019/20 nastúpi v nedeľu 21. júla o 10.30 h v Bratislave proti FC Petržalka.

Trebišovčania začali prípravu na novú sezónu.
Trebišovčania začali prípravu na novú sezónu. (Zdroj: Slavoj Trebišov, Autor: Slavoj Trebišov)

Na prvom tréningu sa zúčastnili títo hráči: Erik Kolbas, Volodymyr Starosta, Vladimír Kražel, Guilherme Barbosa Dos Santos Silva, Jaroslav Kolbas, Matúš Lorinčák, Ján Novák, Lopez Da Silva Junior, Róbert Bumbera (návrat z hosť. Veľké Revištia), Dominik Vasiľ (návrat z hosť. Sačurov), Viktor Staš, Dominik Sočuvka, Roland Himaľ, Erik Varga (všetci Trebišov U19)

Chýbal: Patrik Zajac (dovolenka)

Odišli: Peter Vojtovič, Roman Begala (obaja ukonč. hosť. Michalovce), Milan Nikolić, Celestine Chukwuebuka Lazarus, Erik Hlaváč (všetci si hľadajú angažmán), Emil Lukáč (ukončil pôsobenie)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Trebišov s miestenkou po Lokomotíve Košice, Rusnák: Chceme sa vyhnúť záchranárskym prácam