II. liga – Tréner FC Košice Fabuľa po prvej výhre v sezóne: Ak o šťastie bojujete, príde

Branislav Sarňák|26. aug 2019 o 13:15

KOŠICE – Konečne! Povedali si v tíme nováčika II. ligy FC Košice, keď v sobotu vyhrali prvý zápas v aktuálnej sezóne. Východniari si na domácom ihrisku poradili s rezervou Žiliny 1:0.

„Z taktického pohľadu to nechcelo otvoriť ani jedno mužstvo. My sme vedeli, že kombinačná sila hostí je vysoká, tomu sme podriadili taktiku. Nechceli sme to nejako otvoriť, hráči sa zabezpečovali príkladne, bolo to v poriadku. Čakali sme na svoju šancu. Škoda niektorých situácií už v prvom polčase, pretože sme tam mali niektoré veci na nohe, len realizácia, keby bola sebavedomejšia, tak by to išlo ešte lepšie,“ povedal pre fckosice.sk tréner Košičanov Marek Fabuľa. Ten viedol svojich zverencov len v druhom zápase (v 5. kole podľahli Skalici 0:1 - pozn.), keď pred ním šéfoval lavičke FC Gejza Farkaš.

(Autor: SFZ)

Košičania sú po 6. kole na 13. priečke, doposiaľ nazbierali štyri body a majú skóre 7:10. „Sme na začiatku cesty. Ten tlak, ktorý momentálne je, sa trošku zmenšil, ale neprestal. Potrebujeme sa stopercentne pripraviť na ďalší pohárový zápas, ktorý je v stredu. Uvidíme, ako to celé chlapi zvládnu, je to ďalší náš spoločný test, ako dokážeme urobiť „anglický“ týždeň. Ja verím, že tí, ktorí dostanú šancu v stredajšom zápase dajú zase nejaké chrobáky do hláv nám trénerom, že ukážu, že si zaslúžia väčšiu minutáž,“ uviedol Fabuľa.

Tréner Fabuľa má na lavičke Košíc aktuálne bilanciu jedna výhra a jedna prehra.
Tréner Fabuľa má na lavičke Košíc aktuálne bilanciu jedna výhra a jedna prehra. (Zdroj: Facebook FC Košice - oficiálna stránka, Autor: FC Košice)

Aké mal lodivod po výhre pocity? „Ak o šťastie bojujete, tak príde. Ja som veľmi šťastný, že to chlapci zvládli a že prešli cez silného súpera takýmto vzácnym výsledkom, pretože nerodil sa ľahko, musíme si ho veľmi vážiť a ísť ďalej,“ dodal Fabuľa.

Jediný gól stretnutia strelil v 64. min z pokutového kopu Oleg Vyshnevskyi, ktorý prišiel na ihrisko len tri minúty pred tým. „Veril som si. Bol som svieži a hneď som ju šiel kopať. Dali sme gól, následne som musel makať dozadu aj dopredu. Je to paráda, prvé víťazstvo. Zakričali sme si s fanúšikmi i v šatni. Tešíme sa, že sa nám to podarilo, že sa ku nám trochu šťastia vrátilo,“ konštatoval Vyshnevskyi pre klubový web.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Tréner FC Košice Fabuľa po prvej výhre v sezóne: Ak o šťastie bojujete, príde