II. liga – Tréner Komárna Olejník pozitívne o príprave: Zlepšujeme sa každý týždeň

Branislav Sarňák|26. feb 2019 o 08:30

KOMÁRNO (SFZ/Branislav Sarňák) – Komárňania sa počas zimy rozlúčili so šiestimi hráčmi a v šatni privítali rovnaký počet nových futbalistov. Do jarnej časti vstupuje klub z juhu Slovenska s jasným cieľom.

Komárno v doterajšej príprave zaznamenalo z desiatich zápasov štyri výhry, tri remízy a tri prehry. Trénera však okrem výsledkov teší ešte jedna vec. „Pozitívne je to, že sa nám vyhýbajú vážne zranenia. Odtrénovali sme to, čo sme mali, ale až súťaž ukáže, ako sme na tom. Môžem však povedať, že sa každý týždeň zlepšujeme, pomaly sa zžívame s novými hráčmi. Je to však lepšie a lepšie,“ povedal pre futbalnet.sk tréner Komárna Jozef Olejník.

Počas prestávky odišlo z kádra šesť hráčov a šesť nových prišlo. Už je káder KFC uzatvorený? „Nikdy nehovor nikdy. Momentálne mám k dispozícii asi osemnásť hráčov a niekoľko dorastencov.  Ak budeme môcť získať nejaké zaujímavé meno, tak určite nebudeme váhať. Môže však prísť aj nejaký pokles výkonnosti, prípadne zranenie. Potom to budeme musieť riešiť. Nateraz sme však káder uzavreli,“ vravel Olejník.

Hráči Komárna okupujú po jeseni štvrtú pozíciu. Minulý rok sa po prvej časti súťaže nachádzali v zostupových vodách, no po príchode trénera Olejníka sa vyšvihli do hornej polovice tabuľky. „Aj v tomto ročníku máme svoje ciele. Minulý sme zakončili napokon na šiestom mieste, čo bolo pre Komárno historicky najlepšie umiestnenie. Teraz to chceme ešte vylepšiť,“ zaprial si komarňanský lodivod, ktorý vie, že cesta k naplneniu tohto cieľa je náročná: „Liga sa skvalitnila, veď kluby sa posilňujú. Očakávam ťažkú odvetnú časť, body sa nebudú ľahko získavať. Budeme musieť podávať kvalitné výkony, aby sme si udržali terajšiu pozíciu.“

foto Facebook KFC Komárno

(Autor: SFZ)

Prípravné zápasy – výsledky

Soroksár SC – KFC Komárno 0:2
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – KFC Komárno 3:0
KFC Komárno – Aqvital FC Csákvár 0:1
SV Horn – KFC Komárno 4:0
Vasas Kubala Akadémia U19 – KFC Komárno 2:10
KFC Komárno – MOL Vidi FC II 2:2
SK Sigma Olomouc – KFC Komárno 1:2
Komárom VSE – KFC Komárno 1:3
KFC Komárno – ŠK 1923 Gabčíkovo 2:2
Puskás Akadémia FC II – KFC Komárno 1:1

3. marca KFC Komárno I – KFC Komárno II

Pohyby v kádri počas zimy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Tréner Komárna Olejník pozitívne o príprave: Zlepšujeme sa každý týždeň