II. liga – Tréner Šamorína Ján Blaháč: Čítam veľa odbornej literatúry či porovnávam tréningové metódy

Branislav Sarňák|7. apr 2020 o 08:00

ŠAMORÍN – Už mesiac sa pre šírenie koronavírusu nebojuje na ligových ihriskách o body do tabuľky. Nevhod to prišlo všetkým športovom. Dopláca na to aj druholigový FC ŠTK 1914 Šamorín, ktorý ťahá sériu štyroch výhier v rade (tri výhry v závere jesene a jedna na jar – pozn.). Vďaka tomu sa vyšvihol nad zónu zostupu. Ako trávi voľný čas tréner klubu z juhu Slovenska Ján Blaháč?

„Každý deň posielam mojim zverencom tréningové dávky. Verím, že ich chlapci v rámci svojich možností svedomito aj absolvujú,“ začal svoje rozprávanie pre klubový web lodivod Ján Blaháč. Keď nepripravuje tréningové jednotky, analyzuje zápasy svojich zverencov. „Vždy je čo analyzovať... Okrem toho pozerám zápasy iných tímov, napríklad Plzne počas éry Pavla Vrbu. Čítam veľa odbornej literatúry, porovnávam tréningové, ako aj motivačné metódy, študujem mentálnu prípravu,“ priblížil Blaháč.

Čo hovorí tréner na doterajšiu stopercentnú úspešnosť? „Po náročnej zimnej príprave sme pokračovali tam, kde sme na jeseň prestali. Skvelým spôsobom otočili duel proti Dubnici a dostali sme sa nad čiaru zostupu. A súťaž sa prerušila. Veľmi ma to mrzí... Podobne ako hráčov, aj mne už veľmi chýba Pomlé, zápasy, tréningy. Ale v týchto dňoch je najdôležitejšie zdravie. Musíme byť pozorní, disciplinovaní, trpezliví, dodržiavať predpisy,“ vyhlásil kouč, ktorému spestruje voľné chvíle čas so synom. „Ten mi vyplní celý deň,“ pousmial sa Blaháč.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Tréner Šamorína Ján Blaháč: Čítam veľa odbornej literatúry či porovnávam tréningové metódy