II. liga – Tréner sokolíkov Guľa zalovil v Pohroní a Petržalke: Je to veľmi dobré znamenie pre slovenský futbal

Branislav Sarňák|7. nov 2018 o 16:00

BRATISLAVA (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) – Tréner reprezentácie do 21 rokov, resp. do 20 rokov, Adrian Guľa oznámil nomináciu na novembrový prípravný dvojzápas v Portuglasku. V menoslove sa objavili aj traja druholigisti – z FK Pohronie Jozef Špyrka a z FC Petržalka Frederik Valach so Samuelom Kozlovským.

Brankár Valach nechýbal v bránke nováčika II. liga ani jeden zápas a vo všetkých doterajších kolách nastúpil za FK Pohronie aj zakončovateľ Špyrka. Kozlovský po príchode na hosťovanie do Petržalky v druhej polovici septembra odohral deväť duelov. „Snažili sme sa zosondovať aj druhú najvyššiu súťaž, pretože ju nepodceňujeme. Ak hráč s rokom narodenia 1998 alebo 1999 dostáva šancu v druhej lige, tak má šancu sa dostať aj do reprezentácie. Toto je prípravný kemp, preto sme vsadili i na chlapcov, ktorých nepoznáme úplne podrobne. Preto sme zavolali napríklad Peťa Pokorného, ktorý je narodený až v roku 2001 a hrá druhú ligu v Rakúsku za FC Liefering. Týmto vysielame signál mladým hráčom, že aj z druhých líg sa dá dostať do reprezentácie. Aj v januári budeme mať možnosť nominovať mladých hráčov z prvej a druhej ligy na kemp, aby sme ich vyskúšali v medzinárodnej konforontácii,“ povedal na stredajšom brífingu kouč sokolíkov Adrian Guľa.

Rodák z Novák si dokonca bol pozrieť aj druholigový majstrovský zápas. „Sme radi za to, že chlapci dostávajú šancu v mužskom futbale. Pred niekoľkými dňami som videl veľmi zaujímavý zápas Pohronie – Inter Bratislava, ktorý sa hral pod umelým svetlom, na krásnom štadióne, s výbornou fanúšikovskou základňou a výbornými skúsenými hráčmi, ktorí mali poboku mladých futbalistov. Je to veľmi dobré znamenie pre slovenský futbal, že sa dá hrať aj na druholigovej úrovni dobrý zápas. Takto môžeme vytvoriť základňu, aby si ligové mužstvá mohli vyberať aj z druholigových tímov a nie len zo zahraničia. Takto sa roztočí kolotoč, ktorý je pre nás podstatný. Investície sa tak budú rozlievať aj do týchto klubov, ktoré sú ochotné dať šancu mladíkom. Máme hráčov aj v talianskej Primavere, ale tu sme boli citliví a uprednostnili futbalistov, ktorí hrajú mužskú druhú ligu,“ vravel Guľa.
Svoje pocity pre fkpohronie.sk prezradil po oznámení nominácie Jozef Špyrka: „Teším sa z toho veľmi, reprezentovať svoju krajinu je pre každého hráča určite veľká česť, teším sa aj na chlapcov, s niektorými sa poznám, s niektorými budem prvýkrát, ale verím, že si sadneme.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Tréner sokolíkov Guľa zalovil v Pohroní a Petržalke: Je to veľmi dobré znamenie pre slovenský futbal