II. liga – Tréner vedúceho Komárna Olejník: Základom úspechu je kolektív

(Zdroj: KFC Komárno, Autor: KFC Komárno)
Branislav Sarňák|7. aug 2018 o 12:00

BRATISLAVA (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) – Druhá liga má po troch kolách prekvapivého lídra. O skóre pred Skalicou je na prvej priečke KFC Komárno. Ako sa pozerá na pozíciu svojich zverencov tréner Jozef Olejník? Foto v článku sú z Facebooku KFC Komárno.

Komárno sa po troch kolách vyhrieva na čele druholigového pelotónu. Je to príjemný pohľad na tabuľku, však?
"Je ešte skoro na nejaké hodnotenie. Nebudem však klamať, na tabuľku sa nám pozerá príjemne. Zároveň je to zaväzujúce, aby sme na sebe ďalej pracovali. Ak sa na tabuľku pozrieme pozornejšie, tak v kolónke pravdy sú mužstvá, ktoré sú na tom lepšie ako my."

Čakali ste takýto vydarený úvod ročníka 2018/19?
"Verím hráčom, verím tomu, čo robíme. Momentálne máme sedem bodov a ideme skromne ďalej. Veril som, že úvod môžeme mať vydarený."

Doma sa vám strelecky darí. V dvoch zápasoch ste dali sedem gólov…
"Nie je to iba o dobrej útočnej fáze, rovnako sa venujeme aj defenzíve, doposiaľ sme dostali len jeden gól. Základom úspechu je kolektív."

V tíme máte dvoch trojgólových strelcov Nurkoviča s Mészárosom. Nebojíte sa, že súperi si budú dávať na nich viac pozor?
"Zopakujem, pracujeme ako tím a nechcel by som vyzdvihovať individuality. Každý hráč v kádri má svoju úlohu. Ak si ich všetci budeme zodpovedne plniť, potom budeme úspešní. Ak sa však niektorému hráčovi prestane dariť, potom sa budeme snažiť to vyriešiť."

Potešiteľná je aj divácka návšteva, keď víťazstvo proti Petržalke 2:0 videlo podľa zápisu viac ako 850 ľudí. Je to pridaná hodnota?
"Je to len číslo z oficiálneho zápisu. Podľa mňa videlo náš výkon ešte viac ľudí. Hlavná tribúna bola celá plná a ľudia boli aj po stranách. To, že fanúšikovia boli na súboji s Petržalkou vo vyššom počte, je pre nás všetkých v klube veľmi potešiteľné."

V lige vás čaká najbližšie Dubnica…
"Ešte pred tým hráme v Slovnaft Cupe s Tisovcom. Až potom sa budeme sústreďovať na Dubničanov."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Tréner vedúceho Komárna Olejník: Základom úspechu je kolektív